Смачний та простий рецепт долми

Кулінарні рецепти

Долма стане гарним варіантом для обіду.

Ця східна страва рецептом приготування нагадує голубці, але їх відмінність у тому, що особливий смак долмі надає виноградне листя. А найсмачнішою є долма лише зі свіжої баранини.

Інгредієнти

Для фаршу:

  • м’якуш баранини — 750 г;
  • сало — 100 г;
  • рис − 200 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • болгарський перець — 30 г;
  • томати консервовані — 250 г;
  • виноградне листя — 750 г.

Для соусу:

  • часник — 1 зубчик;
  • сметана — 30 г;
  • мацоні — 50 г;
  • зелень — 5 г.

Приготування

  1. Пропускаємо через м’ясорубку баранячий м’якуш і сало, додаємо у фарш сирий промитий рис, подрібнені у блендері томати, вершкове масло і дрібно нарізаний болгарський перець.
  2. Відмочуємо в окропі протягом 1,5-2 хвилин виноградне листя. Кладемо у кожен листочок по 30 г фаршу і скручуємо маленькі рулетики.
  3. У сотейник викладаємо готову долму, заливаємо її холодною водою таким чином, щоб вона покривала виноградне листя, і варимо 50 хвилин.
  4. Подаємо долму з соусом, що складається з протертого на тертці часнику, дрібно нарубаної зелені, сметани і мацоні.

Джерело



Переглядів: 384