Лікарі назвали корисні властивості черешні для здоров’я людини
Дослідження вчених.
Всі ми любимо черешню за її смак. Через свою солодкість ця ягода часто служить альтернативою іншим продуктам для перекусу. Останні дослідження показали чим.
Як відомо організм людини повинен отримувати близько 25-30 грамів клітковини на добу. У чашці черешні міститься приблизно 3 грами цього мікроелементу. Тому черешня може стати відмінним джерелом клітковини для вашого організму, яка необхідна для підтримання здорової ваги, поліпшення травлення, зниження холестерину і ризику серцевих захворювань. Так само вживання черешні запобігає підвищенню рівня цукру в крові.
Через те, що черешня містить антоціани і групу поліфенолів, так корисних для м’язів і суглобів, медики рекомендують вживати черешню людям із захворюваннями опорно-рухового апарату. Протизапальні властивості черешні можна порівняти з усім нам відомим ібупрофеном. Також вчені довели, що антоціани, які містяться в черешні дуже корисні для серця людини. Вони зменшують запалення і сприяють здоров’ю артерій, що допомагає в профілактиці серцево-судинних захворювань.
Американські вчені з Національного фонду сну з’ясували, що гормон мелатонін, який міститься в черешні сприяє здоровому режиму сну і допомагає контролювати циркадні ритми вашого тіла. Якщо з’їдати всього 25 ягід черешні за пів години перед сном, то це допоможе зробити ваш сон більш спокійним і міцним.
Переглядів: 407