Чим корисна черешня і коли її не варто вживати
Черешня має і корисні, і шкідливі властивості.
Цю смачну ягоду обожнюють як діти, так і дорослі люди. Вона багата на вітаміни і мінерали. Незабаром черешні буде багато на ринках і у супермаркетах. Однак не усі знають, що деяким людям її просто не можна вживати. Тому про корисні та шкідливі властивості черешні ми вам зараз і розповімо.
Корисні властивості ягоди
Зберігає молодість обличчя і шкіри
Представниці прекрасної статі, які будуть регулярно їсти черешню, зможуть помітити поліпшення стану шкіри. Вона стане гладкою, можуть трохи зменшитися зморшки, адже ягода допомагає організму позбутися від шлаків. Можна і навіть потрібно їсти черешню людям, які мають багато прищів або вугрів. Ефект не змусить на себе чекати. Рекомендується вживати ягоди за наявності псоріазу.
Черешня також допомагає поліпшити засмагу
Люди, які їдять регулярно черешню, практично не можуть отримати сонячні опіки. Однак не варто й легковажно ставитися до засмаги.
Покращує стан суглобів
У складі цієї ягоди достатня кількість цинку і міді. Саме вони й допомагають виробляти колаген, який, своєю чергою, забезпечує молодість і еластичність тканин. Вироблення колагену з кожним наступним роком у організмі зменшується. У результаті тканини стають більш крихкими і вразливими.
Покращує процес травлення
Добре впливає черешня і на усі процеси травлення. Вона також може знімати біль у шлунку. Також ефективніше починають працювати нирки. У результаті людина може навіть втрачати зайву вагу. За умови регулярного вживання цієї ягоди поліпшується загальний стан організму.
Поліпшується робота кровоносної системи
Черешня володіє таким елементом, який допомагає уникнути утворення тромбів. Також ягоду можна їсти тим людям, які страждають через високий тиск.
Кому лікарі не рекомендують їсти черешню
Черешню, як і практично будь-який продукт, не можна вживати тим людям, які мають такі проблеми зі здоров’ям:
- спайкова хвороба кишківника;
- гастрит;
- виразка;
- метеоризм;
- підвищена кислотність;
- з обережністю до ягоди варто ставитися тим людям, які мають цукровий діабет;
- алергія на ягоду.
Як правильно їсти черешню
Лікарі не рекомендують зловживати черешнею. Особливо тоді, коли вона лише з’явилася на прилавках магазину. Також варто пам’ятати про те, що велика кількість цієї ягоди здатна викликати діарею. Дієтологи радять їсти черешню лише через 30 хвилин після основного прийому їжі.
Черешню можна вживати не лише у сирому вигляді. З неї можна приготувати смачний компот, джем, варення і інше. Щоб насолодитися ягодою і взимку, її можна заморозити. Однак це варто робити делікатно, щоб черешня не втратила усі свої корисні властивості.
На що варто звернути увагу під час придбання черешні
Фахівці рекомендують дуже ретельно обирати цю ягоду. Перш за все, потрібно звернути увагу на плоди. Вони не повинні бути м’якими, колір також має бути насиченим. Ще потрібно гарненько оглянути плодоніжки. Якісна ягода матиме гарну і зелену плодоніжку. Якщо вона суха або млява, то можна засумніватися у якості черешні. Адже це може означати, що її вже давно зберігають.
Придбану черешню варто зберігати у холодильнику. Тоді вона довше залишатиметься свіжою.
Переглядів: 355