Руслан Марцінків нагадав про “Вікно життя” у Франківську

Суспільство

Сьогодні, 29 травня, очільник міста Руслан Марцінків опублікував допис, у якому порівняв ситуацію, яка відбулася минулого року та вчорашню історію.


Так 28 травня 2020 року народився хлопчик, якого згодом, 2 червня, мати залишила у “Вікні життя”. Дитина одразу потрапила до рук медиків і була абсолютно здоровою. 28 травня 2021 року немовля також покинула матір, але цього разу новонародженого хлопчика залишили не медикам, а викинули у смітник.
“Наче б то 2 схожі історії, але які різні наслідки. Якщо минулого року дитина одразу потрапила до лікарів, де їй надали всю необхідну допомогу. То вчора життя немовляти йшло на лічені хвилини. Адже на момент знахідки, новонароджений хлопчик вже потерпав від значного переохолодження”.
Новонародженого хлопчика вдалося вчасно доставити до обласної дитячої клінічної лікарні. Зараз стан дитини стабільний і життю немовляти нічого не загрожує.
“Постійно руку на пульсі тримає наша Служба дітей ІФ готує всі необхідні документи для того, щоб дитина мала шанс знайти справді люблячу сім’ю”, – йдеться в дописі.
Згідно з інформацією, матір, яка покинула дитину у смітнику, не вдалося знайти.
“А я вкотре хочу наголосити: людське життя – безцінне. Кожен має право на шанс жити. І цей шанс називається “Вікно життя”, яке відкрили у дитячій міській клінічній лікарні, що на вулиці Чорновола”, – нагадав Руслан Марцінків.


Переглядів: 269
banner