Печиво “Мазурка” з горіхами та сухофруктами

Кулінарні рецепти

Просто та смачно.

Це печиво до чаю готується за лічені хвилини, до того ж, з доступних інгредієнтів. Навіть масло в тісто не додається! Проте, печиво виходить дуже смачне. Після охолодження воно нагадує безе з горіхами і сухофруктами. А поки випічка гаряча, вона м’яка і повітряна, як бісквіт!

Інгредієнти для печива:

  • яйце — 3 шт;
  • цукор — 180 г (7 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. без гірки);
  • борошно — 160 г (1 склянка 250 мл);
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор -1 пакетик (за бажанням);
  • горіхи (будь-які) — 1 стакан (можна менше);
  • сухофрукти (родзинки, курага) — 1 стакан.

Яйця збити міксером, поступово підсипаючи цукор, протягом 5-7 хвилин. Всипати борошно з розпушувачем і ванільним цукром (за бажанням), перемішати.

Всипати в тісто будь-які подрібнені горіхи і сухофрукти за смаком.

Перелити тісто на деко, вистелене пекарським папером, розрівняти лопаткою. Випікати печиво при 180 градусах близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці (+- 3 хвилини).

Готове гаряче печиво наріжте на шматочки й одразу подавайте до столу! Воно смачно і в гарячому, і в остиглому вигляді — спробуйте і переконайтеся в цьому!

Детальніше про те, як приготувати печиво Мазурка, дивіться у відео нижче:

Джерело



Переглядів: 347