Печиво “Мазурка” з горіхами та сухофруктами
Просто та смачно.
Це печиво до чаю готується за лічені хвилини, до того ж, з доступних інгредієнтів. Навіть масло в тісто не додається! Проте, печиво виходить дуже смачне. Після охолодження воно нагадує безе з горіхами і сухофруктами. А поки випічка гаряча, вона м’яка і повітряна, як бісквіт!
Інгредієнти для печива:
- яйце — 3 шт;
- цукор — 180 г (7 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. без гірки);
- борошно — 160 г (1 склянка 250 мл);
- розпушувач — 1 ч. л.;
- ванільний цукор -1 пакетик (за бажанням);
- горіхи (будь-які) — 1 стакан (можна менше);
- сухофрукти (родзинки, курага) — 1 стакан.
Яйця збити міксером, поступово підсипаючи цукор, протягом 5-7 хвилин. Всипати борошно з розпушувачем і ванільним цукром (за бажанням), перемішати.
Всипати в тісто будь-які подрібнені горіхи і сухофрукти за смаком.
Перелити тісто на деко, вистелене пекарським папером, розрівняти лопаткою. Випікати печиво при 180 градусах близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці (+- 3 хвилини).
Готове гаряче печиво наріжте на шматочки й одразу подавайте до столу! Воно смачно і в гарячому, і в остиглому вигляді — спробуйте і переконайтеся в цьому!
Детальніше про те, як приготувати печиво Мазурка, дивіться у відео нижче:
Переглядів: 347