Швидкий, корисний і смачний суп-пюре з сочевиці за 30 хвилин
Смакота за копійки.
Напевно, деякі з нас звикли до того, що суп повинен бути на м’ясному бульйоні, а якщо суп просто овочевий, то він зовсім не поживний. Однак рано чи пізно, а особливо після свят ми все ж втомлюємося від м’яса, навіть птиці. В цьому випадку відмінним рішенням буде швидкий і легкий в приготуванні, але разом з тим ситний і корисний суп-пюре з сочевиці. А ще такий суп, звичайно, дуже смачний!
Інгредієнти:
- червона сочевиця — 220 г;
- 1 середня цибулина;
- 1 середня морквина;
- болгарський перець;
- 1 великий зубчик часнику;
- рослинна олія;
- вершкове масло;
- 1 середня картопля;
- сіль;
- перець;
- зелень;
- лимонний сік за смаком
Цибулю, часник і перець нарізаємо великими шматочками. Моркву і картоплю нарізаємо тонкими пластинами, щоб вони швидше зварилися.
Далі в невеликій каструлі нагріваємо рослинне і вершкове масло, трохи обсмажуємо цибулю на середньому вогні, додаємо до неї часник і моркву. Знову все трохи обсмажуємо, а потім кладемо болгарський перець. На цьому ж етапі можна якщо є бажання додати 1-2 ч.л. томатної пасти. Нарешті кладемо картоплю, солимо, перчимо і добре все перемішуємо.
Поки все ще трохи обсмажується, добре промиваємо сочевицю до тих пір, поки вода не стане світлою. Кладемо промиту сочевицю до овочів, перемішуємо і заливаємо все 1 л гарячої води або бульйону. Доводимо до кипіння, а потім накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні 10-15 хвилин до готовності всіх інгредієнтів.
Коли все готово, збиваємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Якщо суп вийде на ваш погляд занадто густим, можна трохи розбавити його гарячою водою. Якщо необхідно додаємо сіль, перець та інші спеції за смаком. Додаємо в суп частину посіченої зелені, а також трохи лимонного соку і варимо ще кілька хвилин.
Найкраще подавати сочевичний суп-пюре із зеленню і, звичайно, з сухариками або грінками. Також можна додати в тарілки шматочки вареного м’яса або підсмаженого бекону. Смачного!
А нижче ви можете подивитися докладний відео-рецепт супу-пюре з сочевиці.
Переглядів: 248