Модифікація традиційної мексиканської страви фахітос
Дуже смачно і красиво.
Напевно, ви чули про традиційну мексиканську страву під назвою фахітос, яка подається в коржах. Хочемо запропонувати вам оригінальну модифікацію пікантного фахітос з хрусткою скоринкою у вигляді торта.
Для приготування вам знадобиться:
- 6 курячих грудок;
- 300 г сиру;
- 6 солодких перців (червоного, жовтого, зеленого кольорів);
- 2 червоні цибулини;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. перцю.
Для суміші спецій:
- 2 ст. л. паприки;
- 2 ст. л. каєнського перцю;
- 1 ст. л. кмину;
- 1 ст. л. меленого перцю;
- 1 ст. л. морської солі;
- 1 ст. л. орегано.
Для панірування:
- яйце;
- борошно;
- панірувальні сухарі.
Приготування
У миску насипте каєнський перець, сіль, кмин, орегано, паприку і мелений перець. Перемішайте спеції.
Курячу грудку розріжте поздовжньо на кілька тонких скибочок. Кожну скибочку обваляйте в спеціях.
Наріжте соломкою 2 жовтих, 2 червоних, 2 зелених перці і 2 червоні цибулини. Обсмажте овочі на оливковій олії.
Форму для випічки з високими бортиками вистеліть харчовою плівкою і тонким шаром викладіть у форму куряче філе.
Зверху на курку викладіть шар обсмажених перців з цибулею. Посипте овочі тертим сиром.
Повторіть ці 3 шари — куряче філе, смажені овочі та сир — до тих пір, поки всі інгредієнти не будуть використані.
Накрийте форму харчовою плівкою і приберіть в морозилку на 2 години.
Для приготування панірування в окремій ємності збийте яйця з сіллю і перцем. В іншу ємність всипте борошно, в останню — панірувальні сухарі.
Обваляйте заморожену заготовку спочатку в борошні, потім в яйцях і потім в панірувальних сухарях.
Обсмажуйте страву у фритюрі по 10 хвилин з кожного боку, потім запікайте фахітос в духовці протягом 60 хвилин при температурі 170 °C.
Переглядів: 249