Лікарі розповіли, як пити і не п’яніти

Здоров`я

Існує кілька дієвих способів пити і залишатися тверезим.

Досить велика кількість людей швидко п’яніють, через що виявляються вимушеними пропустити більшу частину застілля. У деяких випадках швидке сп’яніння є особливістю організму, але буває і так, що людина неправильно вживає алкоголь. Існує кілька дієвих способів пити і залишатися тверезим. Однак, не варто забувати, що уникнути негативного впливу етилового спирту на організм не вдасться. Організм все одно буде отруєний алкоголем.

Щільний обід

Перш ніж приступати до застілля, необхідно щільно поїсти. Це дозволить загальмувати перетравлення їжі і вплив спиртного на шлунок знизиться. Найкраще віддати перевагу жирній їжі з високим вмістом білка. Ці продукти будуть обволікати стінки шлунка, не дозволяючи алкоголю занадто швидко перетравитися. Отже, швидкість всмоктування спиртного буде знижена в кілька разів.

Чергування алкоголю і чистої води

Всім відомо, що спиртні напої сприяють зневодненню організму, тому людина швидше п’яніє, а на наступний день після застілля страждає від похмілля. Зберегти водний баланс в організмі досить просто — достатньо після кожного келиха алкогольного напою випити склянку води. Таким чином знизиться кількість випитого спиртного, не вдасться швидко сп’яніти, а вранці не доведеться страждати від головного болю і сильного зневоднення.

Ні — газованим напоям!

Ідеальним варіантом буде повністю відмовитися від запивання алкоголю, набагато краще закусити. Але деякі люди звикли запивати міцний алкоголь чимось солодким. Їм варто відмовитися від газованих напоїв на користь соків. Це ж правило стосується коктейлів і газованих спиртних напоїв. Вуглекислий газ що міститься в таких напоях сприяє швидкому всмоктуванню алкоголю в організм, внаслідок цього людина набагато швидше п’яніє. Напевно, кожен хоч раз помічав, що сп’яніння після шампанського відбувається досить швидко, але і тверезіє людина після нього також швидко. Вся справа в вуглекислому газі, який у великій кількості міститься в шампанському.

Джерело



Переглядів: 306