Не купуйте макарони та інші помилки продуктового шопінгу
Помилки, які заважають робити правильні покупки.
Коли люди ходять в магазини, нерідко вони роблять помилки у виборі продуктів. Це пов’язано зі стійкими помилками, які пропагують інтернет і ЗМІ. Щоб зберегти здоров’я, необхідно розібратися, що з них відноситься до міфів.
Органічні продукти корисніші
Це твердження складно довести. Продукти, що лежать на прилавках магазинів, не завжди мають сертифікати якості. Не виключено, що овочі та фрукти містять пестициди або інші небезпечні речовини.
Відмовтеся від солодощів
Шкоди здоров’ю завдає надлишок рафінованих вуглеводів — цукру, борошна. Можна знайти смачні і корисні продукти. Замість калорійних тістечок, печива краще купити невелику кількість цукерок з горіхами, фруктами, темний шоколад.
Купуйте нежирні продукти
Часто виробники залучають корисністю таких молочних виробів. Фактично в знежирених продуктах присутні добавки для посилення смаку, прихований цукор.
Уникайте соків
Це не правильно. Можна придбати натуральні напої, зроблені з фруктів без додавання цукру. Випивайте не більше склянки соку в день.
Робіть закупівлі оптом
У такому разі важливо звертати увагу на терміни зберігання. Якщо ви зможете їх забезпечити, то продукти варто купувати. Це відноситься до упакованих виробів і заморожування.
Залишайте дітей вдома
З одного боку таке рішення скоротить кількість непотрібних придбань. З іншого, легко прищепити дитині самостійність, якщо разом складати список продуктів. У магазині її можна навчити вибирати здорову їжу, читати етикетки.
Їжте тільки свіжі продукти
Заморожені фрукти та овочі зберігають всі корисні властивості завдяки спеціальним технологіям. Важливо, щоб в основі були свіжі, а не перероблені продукти. Все, що в упаковках, слід перевіряти за терміном придатності. Консервовані вироби перед вживанням бажано промити, щоб видалити надлишки солі і цукру.
Не купуйте макарони
Цільнозернові продукти містять необхідну людині клітковину. Вони низькокалорійні, при цьому забезпечують відчуття ситості на тривалий час. Організм повинен отримувати якісні вуглеводи.
Уникайте червоного м’яса
Не можна відмовлятися від джерела тваринного білка, заліза і цинку. Потрібно вибирати нежирне м’ясо, вживати його раз
Переглядів: 314