“Три склянки” — неймовірно ніжний шоколадний торт з бананом
А головне — готується дуже просто.
Представляємо вашій увазі рецепт смачного тортика для сімейного чаювання — “Три склянки”. Має він таку назву через те, що основні інгредієнти використовуються в обсязі склянки і їх нам знадобиться три.
Доповнювати смак цього чарівництва будемо всіма улюбленим бананом: безпрограшний варіант.
У багатьох цей тортик вже давно в фаворитах. Якщо ви ще не пробували, то рекомендуємо це зробити. Ви будете приємно здивовані результатом. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Потрібні інгредієнти:
- 1 склянка цукрового піску
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка борошна
- щіпка солі
- 1 чайна ложка соди
- 1 яйце
- 1 столова ложка какао
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 250 г вершкового масла
- 250 г згущеного молока
- 1 банан
- молочний шоколад за смаком
- кокосова стружка за смаком
Починаємо процес:
- У першу чергу в окрему ємність відправляємо яйце і дрібку солі. Використовуючи міксер, збиваємо.
- Потім частинами підсипаємо цукровий пісок, не зупиняючись в процесі збивання, і рослинну олію.
- Тепер об’єднуємо кефір з содою і відправляємо в підготовлену суміш. Міксером знову перемішуємо.
- Після чого просіваємо сюди борошно і какао. Замішуємо однорідне тісто.
- Беремо роз’ємну форму і її дно застилаємо пергаментним папером. Виливаємо сюди підготовлене тісто і поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин.
- Беремося за приготування крему. Для цього в окрему ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і, використовуючи міксер, збиваємо до пишного стану.
- Після чого додаємо згущене молоко і продовжуємо процес збивання ще пару хвилин.
- Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт і залишаємо його остигати. Потім розрізаємо на два коржа.
- На блюдо для подачі укладаємо один корж і змащуємо його рясно кремом. Після чого розміщуємо банан, попередньо нарізаний скибочками.
- Тепер накриваємо другим коржем і змащуємо всю поверхню торта кремом, який залишився.
- Присипаємо шоколадною і кокосовою стружкою і прибираємо на деякий час в холодильник для просочення.
Смачного!
Переглядів: 456