У Франківську скликали позачергову сесію через ув’язнення Сергія Стерненка

Суспільство

Сьогодні, 26-го лютого міський голова Івано-Франківська скликав позачергову сесію міської ради.


Міська рада підготувала звернення:

-щодо політично вмотивованого переслідування українських активістів;

-щодо заборони антиукраїнських партій “ОПЗЖ” та партії Шарія;

-щодо підтримки законопроєкту про колаборантів;

-щодо присвоєння звання “Героя України” Євгену Коновальцю.

“Україну сколихнула хвиля протестів. До нас зверталися з проханням провести позачергову сесію з цього приводу, тому ми підготували відповідне звернення.”,–пояснив Руслан Марцінків.

Депутати звернулися до президента Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради Дмитра Розумкова, генерального прокурора України Ірини Венедиктової щодо політично вмотивованого переслідування українських активістів.

“Вже не перший місяць по всій Україні  спостерігається спроба реваншу проросійських сил. Через політичні утиски та репресії по відношенню до українських активістів, силами недореформованих  правоохоронної та судової систем, прислужники Мовкви все частіше здійснюють спробу дискредитації учасників Революції Гідності, добровольців української армії, волонтерів та громадських активістів.

Так, 23 лютого, рішенням недолюстрованого судді Приморського районного суду Одеси, зроблено чергових крок політичного безчинства. За надуманими звинуваченнями Сергію Стерненку та Руслану Демчуку присудили по 7 років позбавлення волі з частковою конфіскацією майна.”,– від імені депутатів звернувся Роман Марцінків.

Депутати міської ради Івано-Франківська вимагають від президента України негайної реакції  на політичні розправи та упереджені дії, а також на загальний стан справ у судовій та правоохоронних сферах.

“Пане, президент, ви рішуче подіяли проти проросійських телеканалів. Час рішуче діяти проти проросійської п’ятої колони в Україні і заборонити дію “Опозиційної партії за життя” та партії Шарія”,–звернувся міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, нещодавно у своєму дописі Руслан Марцінків називав ув’язнення Сергія Стерненка “політично вмотивованим”.



Переглядів: 266
banner