Соковиті і хрусткі чебуреки по-циганськи
Досить швидкий і простий рецепт!
Інгредієнти:
- борошно — 500 г;
- горілка — 4 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- вода гаряча — 300 мл.
Для начинки:
- яловичий фарш — 200 г;
- фарш з баранини — 200 г;
- паприка — 1 ч. л;
- цибуля — 300 г;
- зелень за бажанням;
- сіль — 1 ч. л;
- зіра за смаком;
- перець чорний мелений — 1 ч. л.;
- олія для смаження.
Приготування:
- Просіваємо борошно в миску, потім вливаємо гарячу воду з сіллю і додаємо горілку. Перемішуємо спочатку ложкою, потім вимішуємо руками. Ми залишаємо тісто на 5 хвилин, потім підмішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на час.
- Змішуємо обидва фарші, додаємо всі спеції і подрібнену цибулю. Вимішуємо тісто руками, вливаємо воду і добре перемішуємо ложкою.
- Ще раз вимішуємо тісто 5 хвилин до гладкості і однорідності, потім ділимо на 10 — 12 шматків. Залишаємо на 5 хвилин.
- Розкачуємо кожен шматочок в корж на посипаному борошном столі.
- В середину кладемо столову ложку фаршу, розподіляємо виделкою по тісту в одній частині, а другою частиною тіста накриваємо, защипуємо краї.
- Обсмажуємо чебуреки в розпеченій рослинній олії до золотистого кольору.
Смачного!
Переглядів: 264