Дивовижна випічка, яку потрібно надувати перед приготуванням (+ВІДЕО)
Рецепт з родзинкою!
Чудовий смак домашньої випічки неможливо порівнювати зі смаком покупних виробів. Навіть якщо ви початківець кулінар, обов’язково спробуйте приготувати вечерю за цим простим рецептом.
Для тіста:
- тепла вода — 200 мл;
- сіль — 1 ч. л;
- вершки 33% — 50 мл;
- сметана — 3 ст. л;
- розпушувач — 1 ч. л;
- борошно — 450 гр.
Для начинки:
- яловичина або інше м’ясо — 600 гр;
- курдючний жир — 150 гр;
- цибуля — 3 шт;
- сіль;
- спеції: чорний перець, зіра, коріандр.
Для змащення випічки:
- яйце — 1 шт;
- вода — 2 чл.л;
- кунжут.
У глибокій мисці змішайте воду, сіль, вершки і сметану до отримання маси однорідної консистенції.
Введіть борошно і розпушувач по частинах. Вимісіть пружне тісто, яке не прилипає до рук.
Накрийте миску з тістом кришкою і залиште на столі на 15 хвилин. Для приготування начинки цибулю наріжте півкільцями. Решту інгредієнтів наріжте великими кубиками. З’єднайте всі інгредієнти, сіль і спеції і добре перемішайте.
Розділіть тісто на 8 рівних частин і скачайте з них кульки. Накрийте кульки тіста харчовою плівкою і залиште на столі ще на 15-20 хвилин.
Розкачайте кожну кульку тіста в круглий пласт товщиною приблизно 2 мм. Викладіть начинку на одне половину тіста і накрийте її другою.
Защіпіть краї виробу. Перш ніж зробити останній защип, вставте в отвір трубочку і надуйте тісто, щоб отримати куполоподібну заготовку.
Змастіть заготовки яйцем, змішаним з водою, і посипте кунжутом.
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
Зріжте верхню частину випічки і подавайте блюдо до столу. При цьому нижня частина випічки виступить в ролі тарілки, а верхня в якості хліба.
Поетапний процес приготування незвичайного страви можна подивитися на відео:
Переглядів: 405