Ароматний і ніжний паштет з м’яса курки: секрети приготування (+ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

На магазинні ковбасні вироби після цієї страви навіть дивитися не хочеться.

Дізнайтеся, як приготувати курячий паштет вдома. Тепер ваші домашні будуть снідати бутербродами з цим паштетом і посміхатися.

Ми поділимося інструкцією з приготування ароматного і ніжного паштету з м’яса курки. На сніданок, на обід і в якості перекусу — цей паштет стане ідеальним рішенням!

Інгредієнти:

  • 8 стегенець
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 моркви
  • 3 цибулини
  • 2 лаврових листки
  • 50 г вершкового масла
  • 3-4 гілочки петрушки
  • перець горошком за смаком
  • 2 ч. л. паприки
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Зніми шкірку зі стегон. До речі, замість стегенець можна використовувати і куряче філе. У каструлю влий воду, а потім помісти в неї стегенця, 2 лаврові листки, половину моркви, половину маленької цибулини і 3-4 штуки запашного перцю.Додай для смаку петрушку або корінь селери. Коли вода закипить — посоли її, вари бульйон на повільному вогні до готовності м’яса.
  2. Дістань курку з бульйону і переклади її в зручну ємність. Також варто процідити бульйон, прибравши з нього проварену цибулю і моркву. Отриманий бульйон можна перелити в зіп-пакети і заморозити, а потім, коли буде потрібно, зварити з нього суп.
  3. Цибулю наріж великими шматочками, а потім обсмаж на рослинній олії. Моркву натри на тертці, часник наріж на невеликі шматочки. Додай в сковороду до цибулі моркву і часник. Посоли і додай паприку і чорний перець за смаком. Пасеруй овочі до золотистості, а потім додай до них м’ясо. Протушкуй ще 10-15 хвилин.
  4. Переклади інгредієнти на паштет в глибоку мисочку і дай їм охолонути. Збий все блендером до однорідності. Додай розм’якшене вершкове масло. Якщо паштет виходить занадто сухим, можна влити ще 50-70 мілілітрів бульйону. Знову гарненько все перемішай.
  5. Готовий паштет переклади в зручну ємність. Зверху паштет можна посипати улюбленими сухими прянощами. Використовуй італійські трави, базилік і суміш перців. До цього паштету також добре підійде мускатний горіх, прованські трави і перець. Ось і все, курячий паштет готовий. Приємного апетиту!

А щоб детальніше ознайомитися з рецептом, подивися відео.

Джерело



Переглядів: 278