Хрусткі і м’які пиріжки-рулетики — мало тіста і багато начинки (+ВІДЕО)
Готуйте їх з різною начинкою, хоч з картоплею, хоч з капустою!
Пиріжки-рулетики виходять дуже смачні. Начинки багато, тісто тоненьке і хрустке.
Основа готується швидко без дріжджів, соди і розпушувача. А приготувати страву можна з різною начинкою на ваш смак. Хоч це буде картопля, капуста або гриби, шинка, сир та інше.
Такі пиріжки можуть бути і просто як перекус, сніданок, вечеря або святкова страва.
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 300г
- вода — 250мл (окріп)
- олія — 2ст.л.
- сіль — 1ч.л.
Для начинки:
- картопля — 5-6шт. (600г)
- сіль -1 ч.л. (неповна)
- вершкове масло — 30г
- молоко — 30-50мл
- цибуля — 3-4шт
- олія — 2-3ст.л.
Приготування:
- Відварюємо картоплю до готовності в підсоленій воді, пюрируємо і додаємо вершкове масло. Додаємо молоко і перемішуємо. Має вийти не рідке пюре.
- Цибулю нарізаємо дрібно, обсмажуємо на рослинній олії і додаємо в пюре разом з подрібненою зеленню.
- Просіяне борошно змішуємо з сіллю, заливаємо окропом і вимішуємо тісто спочатку лопаткою, потім руками.
- Ділимо остигле тісто на 15 шматочків. Розкачуємо кожен шматочок в тонкі прямокутники.
- Викладаємо на один край прямокутника начинку, підвертаємо краю і звертаємо трубочку.
- Обсмажуємо трубочки-пиріжки на рослинній олії з усіх боків до рум’яності.
- Викладаємо готові пиріжки на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Переглядів: 283