Тюфтельки з шампіньйонами — всередині ніжні гриби, а зверху соковитий фарш
Смак і аромат в них приголомшливий!
Гриби тюфтелькам надають родзинку і відмінний смак. А ще після запікання виходить смачний соус.
Фарш і гриби для приготування можна брати будь-які. Ми будемо готувати з яловичого фаршу і невеликих печериць. Такі тюфтельки можна подавати з будь-яким гарніром за смаком.
М’ясні кульки зменшуються в об’ємі, соус стає густуватим. Печериці всередині виходять дуже ніжними, просочуються соками від м’яса. За рахунок томатного соусу тюфтельки в духовці не пересихають, стають соковитими. Смак і запах в них приголомшливий.
Інгредієнти:
- 400 г м’ясного фаршу (яловичий)
- 14 печериць (міні)
- 1 ріпчаста цибуля (середня)
- 4 ч. л. томатної пасти
- за смаком мелений перець (суміш перців), сіль
Приготування:
- Для приготування можна використовувати будь-який фарш за смаком (у нас яловичий фарш, куплений в магазині). Викладаємо його в миску, додаємо сіль, перець, натерту на крупній тертці цибулю і добре перемішуємо.
- З яловичого фаршу формуємо кульки розміром з волоський горіх (1 кулька близько 30 г). Виходить 14 заготовок.
- Для рецепта потрібні міні печериці, вони маленькі і дуже красиві. Промиваємо їх. Можна використовувати гриби більшого розміру, просто розрізаємо їх на 2 або 4 частини. Смак від цього не зміниться, але в розрізі дуже красиво виглядають цілі гриби.
- Підготовлені м’ясні кульки по одній розминаємо в пласт (зручно це робити на долоні), на середину розміщуємо гриби, огортаємо їх фаршем і знову формуємо кульки.
- Підготовлені тюфтельки з цілими грибами викладаємо у форму, змащену маслом.
- У воду (250 мл) додаємо томатну пасту, сіль і трохи перцю, перемішуємо і поливаємо тюфтельки.
- Відправляємо форму в духовку, включену на 180 градусів, і запікаємо 30-35 хвилин. Через 15 хвилин після початку приготування виймаємо і поливаємо тюфтельки соусом з дна.
- Готові тюфтельки виймаємо, викладаємо на тарілку, додаємо улюблений гарнір, поливаємо все соусом й одразу подаємо на стіл.
Переглядів: 570