Приголомшливо смачний пиріг “Решето” — просто тане в роті! (+ВІДЕО)
Це навіть не пиріг, а справжній торт!
Пиріг “Решето” можна приготувати в кілька заходів. Наприклад, сьогодні зробити заварний крем, а завтра спекти бісквіт і доробити пиріг. Обов’язково дайте йому настоятися хоча б кілька годин. В ідеалі — ніч.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Яйце куряче — 2 шт.
- Ванілін — на кінчику ножа
- Цукор — 120 г
- Сіль — щіпка
- Молоко — 125 мл
- Рафінована соняшникова олія — 125 мл
- Борошно пшеничне — 160 г
- Какао — 25 г
- Розпушувач — 8 г
Крем:
- Яйце куряче — 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний — 50 г
- Молоко — 500 мл
- Цукор — 120 г
- Ванілін — на кінчику ножа
- Масло вершкове — 50 г
- Вершки 35% — 250 мл
- Цукрова пудра — 1 ст. л.
Приготування пирога “Решето”:
Крем:
- Спочатку приготуйте крем. Змішайте яйця, половину порції цукру (60 г) і крохмаль. Добре перемішайте вінчиком.
- А паралельно поставте на газ ківш з молоком, ваніліном і цукром, що залишився (60 г) і доведіть до кипіння.
- Потім яєчну суміш вилийте в ківш з молоком при інтенсивному і безперервному помішуванні.
- Поверніть ківш з сумішшю на газ (нагрівання середнє) і, постійно помішуючи, приготуйте заварний крем. Особливо опрацьовуйте дно, щоб крем не пригорав! На це піде хвилин п’ять.
- Відразу ж, поки крем гарячий, додайте в нього м’яке вершкове масло. Перемішавши. Заварний крем готовий.
- Викладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою в контакт. У такому вигляді остудіть повністю.
- Коли заварний крем повністю охолоне, збийте вершки з цукровою пудрою до м’яких піків. Введіть збиті вершки в заварний крем і обережно перемішайте. Зрештою ви повинні отримати ніжний і повітряний вершково-заварний крем.
Бісквіт:
- Поки остигає крем, приготуйте бісквіт. Яйця збийте з цукром, сіллю і ваніліном. Потім додайте масло і молоко. Знову збийте.
- Додайте борошно, змішане з розпушувачем і какао. Перемішайте.
- Викладіть тісто в форму, застелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
- Готовий бісквіт повністю остудіть на решітці. На це піде зовсім мало часу: бісквіт остигає швидко.
Збираємо пиріг:
- Викладіть бісквіт назад у форму. У ньому необхідно зробити маленькі отвори не наскрізь. Можна це зробити насадкою для крему.
- Відходи (назвемо їх так) викладіть в блендер і подрібніть. Ними треба буде посипати готовий пиріг. Форму з бісквітом відставте в сторону.
- Викладіть крем в корнетик і заповніть ним отвори в бісквіті. Кремом, що залишився накрийте поверхню бісквіта. Розрівнявши.
- Зверху присипте подрібненим в блендері бісквітом.
- По суті пиріг “Решето” готовий. Можна їсти відразу, але краще прибрати його в холодильник на кілька годин для кращого просочення. Краще прибрати на ніч.
Детально процес приготування пирога можна подивитися на відеоролику.
Переглядів: 304