Салат “Олів’є”: справжній рецепт приготування всім відомої страви

Кулінарні рецепти

Ми розповімо про початковий вигляд салату.

Не секрет, що багато страв раніше мали трохи інший смак. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати “Олів’є” в його початковому вигляді. Але його подачу ми трохи змінили. Ловіть рецептик.

Необхідні продукти:

  • 2 перепілки
  • 250 грамів відвареного язика
  • 4 курячих яйця
  • 100 грамів м’яса креветок (ракові шийки)
  • 100 грамів маринованих огірків
  • 100 грамів свіжих огірків
  • 50 грамів червоної ікри
  • 25 грамів листя шпинату

Для маринаду птиці:

  • 1/4 чайної ложки чебрецю
  • 1/4 чайної ложки розмарину
  • сіль, перець за смаком
  • 2 столові ложки оливкової олії

Для майонезу:

  • сіль, перець за смаком
  • 1 чайна ложка винного оцту
  • 4 жовтки
  • 1 столова ложка гострої гірчиці
  • пів чайної ложки цукру
  • 200 мілілітрів рослинної олії
  • 10 грамів каперсів

Починаємо приготування:

Приготуємо продукти

  1. У миску кладемо чебрець, розмарин, сіль і перець, додаємо оливкову олію і перемішуємо.
  2. Перепілок змащуємо приготованим маринадом. У такому вигляді залишаємо на 20 хвилин.
  3. Потім кожну пташку загортаємо в пергаментний папір і кладемо на деко. Відправляємо в духовку, розігріту до 140 градусів. Запікаємо протягом 2,5 годин.
  4. Готове м’ясо охолоджуємо, очищаємо від кісток і нарізаємо шматочками.
  5. Відварений язик нарізаємо невеликими шматочками.
  6. Мариновані огірки нарізаємо невеликими шматочками. Точно також нарізаємо свіжі огірки.
  7. Яйця відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо кубиком.
  8. Нарізаємо невеликими шматочками креветки.
  9. Каперси нарізаємо дуже дрібними шматочками.

Приготуємо майонез

  1. У чашку кладемо жовтки, гірчицю, оцет, цукор, сіль і перець за смаком. Збиваємо вінчиком до однорідної маси, потім, не перестаючи збивати, поступово додаємо оливкову олію. Потім додаємо каперси і все ще раз перемішуємо.

Збираємо салат

  1. На дно кладемо язик, промазуємо соусом, зверху кладемо мариновані огірки, потім м’ясо птиці, заправляємо все соусом і викладаємо шар зі свіжих огірків. Після цього робимо шар з яєць і змащуємо соусом. Потім робимо шар з креветок і змащуємо його залишками соусу.
  2. Салат ставимо в холодильник на 1 годину, потім дістаємо, виймаємо з форми і прикрашаємо шпинатом з червоною ікрою. А потім подаємо до столу.

Смачного!

Джерело



Переглядів: 302