Салат “Олів’є”: справжній рецепт приготування всім відомої страви
Ми розповімо про початковий вигляд салату.
Не секрет, що багато страв раніше мали трохи інший смак. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати “Олів’є” в його початковому вигляді. Але його подачу ми трохи змінили. Ловіть рецептик.
Необхідні продукти:
- 2 перепілки
- 250 грамів відвареного язика
- 4 курячих яйця
- 100 грамів м’яса креветок (ракові шийки)
- 100 грамів маринованих огірків
- 100 грамів свіжих огірків
- 50 грамів червоної ікри
- 25 грамів листя шпинату
Для маринаду птиці:
- 1/4 чайної ложки чебрецю
- 1/4 чайної ложки розмарину
- сіль, перець за смаком
- 2 столові ложки оливкової олії
Для майонезу:
- сіль, перець за смаком
- 1 чайна ложка винного оцту
- 4 жовтки
- 1 столова ложка гострої гірчиці
- пів чайної ложки цукру
- 200 мілілітрів рослинної олії
- 10 грамів каперсів
Починаємо приготування:
Приготуємо продукти
- У миску кладемо чебрець, розмарин, сіль і перець, додаємо оливкову олію і перемішуємо.
- Перепілок змащуємо приготованим маринадом. У такому вигляді залишаємо на 20 хвилин.
- Потім кожну пташку загортаємо в пергаментний папір і кладемо на деко. Відправляємо в духовку, розігріту до 140 градусів. Запікаємо протягом 2,5 годин.
- Готове м’ясо охолоджуємо, очищаємо від кісток і нарізаємо шматочками.
- Відварений язик нарізаємо невеликими шматочками.
- Мариновані огірки нарізаємо невеликими шматочками. Точно також нарізаємо свіжі огірки.
- Яйця відварюємо круто, очищаємо і нарізаємо кубиком.
- Нарізаємо невеликими шматочками креветки.
- Каперси нарізаємо дуже дрібними шматочками.
Приготуємо майонез
- У чашку кладемо жовтки, гірчицю, оцет, цукор, сіль і перець за смаком. Збиваємо вінчиком до однорідної маси, потім, не перестаючи збивати, поступово додаємо оливкову олію. Потім додаємо каперси і все ще раз перемішуємо.
Збираємо салат
- На дно кладемо язик, промазуємо соусом, зверху кладемо мариновані огірки, потім м’ясо птиці, заправляємо все соусом і викладаємо шар зі свіжих огірків. Після цього робимо шар з яєць і змащуємо соусом. Потім робимо шар з креветок і змащуємо його залишками соусу.
- Салат ставимо в холодильник на 1 годину, потім дістаємо, виймаємо з форми і прикрашаємо шпинатом з червоною ікрою. А потім подаємо до столу.
Смачного!
Переглядів: 302