“Шоколадний вулкан” — вишуканий десерт в мікрохвильовці за 5 хвилин
Звучить непогано, так?
Насправді все дійсно просто — змішайте всі інгредієнти (вони, впевнені, є в кожному будинку) в будь-якій формі, що підходить для мікрохвильовки, тисніть “Старт” — і десерт за 5 хвилин до чаю готовий!
Потім просто полийте зверху розтопленим шоколадом і ірландським вершковим лікером, який власне і додасть вишуканості, зробивши Брауні вершковим, соковитим і насиченим.
Інгредієнт:
Лава:
- Лікер Baileys — 40 мл
- Шоколад — за смаком
Вулкан:
- Борошно — 5 ст. ложок
- Цукор — 5 ст. ложок
- Какао — 5 ст. ложок
- Сіль — щіпка
- Вода — 3 ст. ложки
- Рослинна олія — 3 ст. ложки
Коротка технологія приготування:
Вулкан:
- Знаходимо невелику ємність, яка в перевернутому вигляді максимально нагадує форму вулкана. Якщо хочете ресторанно рівний десерт — використовуйте силіконову форму для великих мафінів, а для реалістичного вулкана підійде будь-яка чашка або невелика миска.
- У формі змішуємо всі сухі інгредієнти до однорідності.
- Додаємо воду і рослинну олію, знову змішуємо до однорідності.
- Відправляємо в мікрохвильовку на 2 хвилини (потужність 700W).
- Даємо охолонути, потім обережно дістаємо з форми і розміщуємо на тарілці низом вгору. Якщо готували в чашці — діставайте Брауні за допомогою ложки (можна не особливо обережно) і руками формуйте вулкан на тарілці.
- Формуємо жерло, зробивши поглиблення зверху.
Лава:
- При подачі поливаємо розтопленим шоколадом, а потім лікером Baileys.
Насолоджуємося смачним десертом. Якщо вистачило сил поділитися — збираємо компліменти.
Відеорецепт:
Переглядів: 271