Салат “Швейцарський” — ідеально підійде для святкового столу і “впишеться” в щоденне меню
Салат начебто простий, але дуже цікавий.
Відмінний і дуже красивий салатик на новорічний стіл і не лише. У ньому є і м’ясо, для соковитості огірочок, а для пікантності — швейцарський сир.
Необхідні продукти:
- 200 грамів швейцарського сиру
- 250 грамів курячого філе
- 100 грамів огірків
- 400 грамів печериць
- 120 грамів цибулі
- кропу
- майонез
Починаємо приготування:
- Печериці нарізаємо шматочками і кладемо на суху сковороду. Обсмажуємо до повного випаровування вологи, потім додаємо рослинну олію, сіль і перець за смаком.
- Цибулю нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до грибів в той момент, коли їх солимо. Все перемішуємо і обсмажуємо до готовності.
- Готові гриби з цибулею перекладаємо на паперовий рушник.
- Огірки нарізаємо тонкими брусочками.
- Куряче філе, заздалегідь відварене і охолоджене в бульйоні, нарізаємо невеликими шматочками.
- Сир натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо кріп.
- Збираємо салат. Беремо креманки і на дно викладаємо куряче філе. Змащуємо майонезом і викладаємо шар з огірка. Його також змащуємо майонезом і викладаємо шар з грибів. Робимо майонезну сіточку і викладаємо останній шар з сиру. У центрі на сир відціджують трохи майонезу і посипають кропом.
- Салат ставимо в холодильник на 2-3 години, а потім подаємо до столу.
Смачного!
Переглядів: 266