“Царські котлети” в клярі з незвичайною начинкою

Кулінарні рецепти

Це відмінна страва до святкового столу.

Їх можна подати в якості гарячої страви або холодної закуски. І в тому, і в іншому вигляді котлетки виходять надзвичайно смачними і точно сподобаються всім.

Необхідні продукти:

  • 1 кілограм курячого м’яса
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка сметани
  • сіль, перець на свій смак
  • борошно
  • рослинна олія

Для начинки:

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 солоних огірків
  • 3 курячих яйця

Починаємо приготування:

  1. Беремо м’ясо і пропускаємо через м’ясорубку. Точно так само чинимо з очищеною цибулею.
  2. У фарш додаємо сіль і перець на свій смак, сметану і все добре перемішуємо руками протягом 5 хвилин.
  3. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками, очищену моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі до м’якості. Подрібнюємо солоні огірки і віджимаємо від зайвої рідини.
  4. У миску кладемо обсмажені овочі і солоні огірки, все перчимо і перемішуємо.
  5. Беремо шматочок харчової плівки і зверху кладемо трохи фаршу. В середину кладемо трохи начинки і обережно загортаємо її. Формуємо котлетку і вмочуємо в борошні, перекладаємо на дошку, присипану борошном. Таким чином формуємо всі котлети.
  6. У чашку вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо виделкою. Підсипаємо борошно і замішуємо рідке тісто.
  7. У сковороду наливаємо рослинну олію і нагріваємо. Беремо котлетку, занурюємо в кляр і кладемо на сковороду. Точно так само чинимо з іншими котлетками. Обсмажуємо їх з двох сторін до рум’яного стану.

На гарнір до котлеток можна подати картоплю, рис, крупу або салат.

Джерело



Переглядів: 287