Не допускайтеся цих помилок під час вибору горіхів та їхнього зберігання

Поради

Через них можна легко зіпсувати такий корисний продукт.

Напевно, всі знають, наскільки горіхи — корисний продукт. Мигдаль, волоський, арахіс — різновиди можна перераховувати дуже довго, головне те, що вони по праву є джерелом необхідних жирів, мікроелементів і вітамінів.

Щоб від цього продукту дійсно отримувати тільки користь, важливо знати кілька лайфхаків щодо його вибору і зберігання. Отже, поїхали!

Горіхи на вагу

Жоден покупець ніколи не дізнається правди щодо того, скільки горіхи вже лежать у контейнері в супермаркеті. Можливо, це свіжий урожай, а можливо, вони лежать так уже кілька місяців.

Повітря — це головний ворог горіхів. На відкритому повітрі вони дуже швидко псуються, стають сирими і, як наслідок, вже не такими корисними. Тому плюси такого продукту в упаковці очевидні.

Крім усього іншого, ніхто не може відповідати за те, хто і якими руками лазив у цей контейнер раніше.

Не зберігати на полиці

Де всі звикли зберігати горіхи? Звичайно ж, на якій-небудь поличці, та ще й найчастіше в пакеті. Цього категорично робити не можна. У горіхах міститься величезна кількість жирів, які окислюються киснем. Тому під цей продукт потрібно виділити окрему поличку в холодильнику.

Звичайно ж, якщо у вас плани вжити їх найближчим часом, то, природно, з ними нічого не станеться за невеликий проміжок часу в шафі. Головне — обов’язково витягнути їх із целофанового пакета і перекласти в посудину.

Термін зберігання

Горіхи і терміни зберігання — це дуже своєрідне поєднання. Люди, які добре розбираються і в тому і в тому, кажуть, що звертати на терміни зберігання даного продукту не має ніякого сенсу.

У цьому питанні важливо звертати увагу на три складових фактора: наявність або відсутність шкаралупи у горіха, упаковки і, природно, умови зберігання продукту.

А взагалі, їстівність і свіжість горіхів можна визначити, нюхаючи їх. Так, свіжі плоди завжди матимуть специфічний і насичений приємний запах, а ось ті, які вже бажано не вживати — матимуть кислуватий запах і гіркуватий післясмак. Це буде означати, що продукт, швидше за все, просирів.

Ось такі три прості правила допоможуть забезпечити правильні умови зберігання для горіхів, щоб вони довго радували своїм смаком і всіма тими вітамінами й мінералами, що містяться в їх складі.

Джерело



Переглядів: 267