Всі секрети і тонкощі приготування горохового супу

Кулінарні рецепти

Якщо до супу додати при подачі до столу домашні сухарики, свіжий кріп, то вийде справжня казка.

Гороховий суп – це далеко не швидка історія. До того ж вона може затьмаритися невдалим результатом. Горох не вариться, суп несмачний, іноді навіть схожий на кисіль. Таке буває дуже часто. Не потрібно потрапляти в одні й ті ж помилки, навчимося обходити ями!

Який горох купили?

Мало який чоловік зрадіє супу, в якому плаває цілий і жорсткий горох. За замовчуванням він повинен розваритися, практично розчинитися в бульйоні, подарувати густоту і свій смак. Але не завжди так відбувається. Не потрібно для супу купувати цілий горох, яким би гарним він не здавався. Приготування займе кілька годин і то не факт, що все вийде.

Бажано для супу вибирати колотий горох, половинки, які набагато швидше варяться. Також у продажі можна знайти горохові пластівці. Продукт швидкого варіння. Він спеціально створений для того, щоб приготування супу або пюре не займало багато часу. З цілого круглого горошку можна зварити суп, але це може зайняти цілий день. До того ж у нього на поверхні дуже часто є плівка, яка не розкіпає, залишається плавати пластівцями в бульйоні. Це несмачно і негарно.

Замочити не забули?

Сухий горох обов’язково потрібно замочити в холодній воді. Бажано витримати не менше трьох годин, а ще краще залишити на всю ніч. За цей час продукт набубнявіє, збільшиться в розмірі, стане м’яким, згодом набагато швидше приготується.

Як правильно замочувати:

  • Щоб горох рівномірно набубнявів, важливо відразу додавати багато води, вона повинна не просто його покрити. Наливаємо мінімум в три рази більше.
  • Також потрібно використовувати посуд великого розміру.
  • Якщо в приміщенні спекотно, то розумніше прибрати в холодильник, інакше може з’явитися неприємний запах.

Набряклий горох можна використовувати з водою, у якій він знаходився, суп вийде густішим. Але попередньо перед замочуванням продукт потрібно ретельно промити. В іншому випадку бульйон стане слизьким, буде нагадувати кисіль, а після остигання перетвориться на желе. Якщо хочеться отримати легкий супчик, то воду потрібно злити, а набряклий горох повторно промити.

З чого почати: горох і м’ясо

Вічні сумніви: що швидше приготується, м’ясо або горох? Ніхто на це питання відповісти не може. Буває, все вариться разом, м’ясо вже відходить від кісток, а горох ніяк не може приготуватися. Іноді виходить все навпаки. Горох моментально розварився і розчинився, а м’ясо ще сире, воно жорстке, не віддало смак у воду. Що ж робити?

Розумніше почати приготування саме з м’яса, довести його до напівготовності або майже до готовності, а потім ввести горох. Якщо вони не приготуються в один час, то шматок можна вийняти. Нехай м’ясо остигає, виймаємо кісточки, ріжемо, готуємо овочі. Поки ми це все робимо, горох звариться до потрібного стану.

Секрети приготування горохового супу

  • Якщо горох ніяк не хоче розм’якшуватися і розварюватися, можна додати маленьку щіпку соди. Це роблять у кінці, ні в якому разі не на початку.
  • Можна горох замочити разом з содою, але перед додаванням в каструлю ретельно прополоскати чистою і холодною водою.
  • Якщо часу на готування гороху немає або його не намочили заздалегідь, то можна просто подрібнити продукт в кавомолці. До стану борошна доводити не потрібно, просто злегка дробимо, а потім засипаємо в каструлю. Для такого способу використовується чистий горох.
  • Чим відрізняється суп-пюре? Природно, консистенцією. Будь-який гороховий суп можна подрібнити блендером. А якщо додати при подачі до столу домашні сухарики, свіжий кріп, то вийде справжня казка.

Джерело



Переглядів: 296