Золотисті деруни по-німецькі з хрусткою скоринкою
Ексклюзивний рецепт улюбленого німецького частування: хрусткі картопляні оладки.
Деруни – завжди чудова ідея! Золотисті оладки з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою здатні прикрасити найсумніший день. Напевно, у кожної господині є власний рецепт приготування цього рум’яного частування, але це зовсім не означає, що на ньому варто зупинитися.
Ми з величезним задоволенням поділимося цікавим способом приготування усіма обожнюваних дерунів по-німецькі. Цей рецепт не особливо відрізняється від тих, до яких ми звикли, але все ж кілька цікавих особливостей у нього є. Таке частування сподобається всім, хто любить пряні страви, готуйте і насолоджуйтеся!
Інгредієнти:
- Картопля – 350 грам;
- Цибуля – 1 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Мускатний горіх – 0,25 ч. л.;
- Пшеничне борошно – 10 грам;
- Розпушувач – 3 грами;
- Чорний перець (мелений) – за смаком;
- Яйце – 1 шт.;
- Манка – 1 ч. л.;
- Базилік – за смаком;
- Соняшникова олія – 50 грам;
- Йогурт – 150 грам;
- Чорний перець (мелений) – за смаком.
Приготування
Очистіть картоплю, натріть її на крупній тертці, покладіть в марлю і відіжміть зайву рідину в глибоку ємність.
Очистіть і натріть на тертці цибулю, змішайте її зі збитим яйцем. Влийте отриману суміш в картопляну масу, додайте подрібнений базилік, спеції (крім солі), розпушувач, манку і борошно.
Картопляний сік пропустіть через марлю, щоб позбутися від рідини і отримати крохмаль. Додайте його до картопляної маси і гарненько все перемішайте.
Безпосередньо перед смаженням додайте сіль. Викладайте картопляну масу на сковороду з розігрітою олією за допомогою столової ложки. Обсмажуйте оладки з двох боків до рум’яного кольору. Готові оладки викладайте на паперові рушники.
Щоб приготувати соус, змішайте натуральний йогурт, подрібнений базилік і чорний мелений перець.
Подавайте деруни теплими, якщо хочете, можете доповнити їх освіжаючим сметанним соусом.
Переглядів: 277