Ледачі пельмені без ліплення — скручуємо і нарізаємо
Швидко та дуже смачно!
Ліплення класичних пельменів може зайняти цілий вечір-блюдо безумовно смачне, але часу дійсно шкода. Добре, що набагато швидше можна приготувати і нітрохи не менш смачні і точно більш цікаві «ледачі» пельмені абсолютно без ліплення. Тісто з начинкою просто скрутимо в рулет і наріжемо, а додаткової соковитості пельменям додасть окремий вершково-овочевий соус.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 150 мл води
- 1 яйце
- 2 ст.л. рослинної олії
- 0.5 ч.л. солі
- 400 г борошна
Для начинки:
- 500 г фаршу
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- сіль, чорний перець за смаком
Для соусу:
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. томатної пасти і 100-150 мл води
- 150-200 мл вершків будь-якої жирності (можна замінити сметаною)
- 2-3 ст.л. рослинної олії
- сіль, чорний перець за смаком
- окріп
Приготування:
- Природно, першим замісити тісто. Це просто: в глибоку миску розіб’ємо яйце, наливаємо всю воду та олію, трохи солимо і збовтуємо, а потім потроху вводимо борошно — тісто вийде м’яким, таке нам і потрібно.
- Уже на робочій поверхні вимішуємо тісто до кінця, щоб воно не було тугим і не липло до рук. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо, нехай відпочине.
- Якраз є час зайнятися начинкою. У фарш дрібно шаткуємо цибулю, додаємо до нього сіль і перець, перемішуємо.
- Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинної олії. Викладаємо на сковороду нашатковану цибулю, обсмажуємо декілька хвилин та додаємо моркву натерту на крупній тертці і смажимо ще хвилинку. Тепер до моркви на сковороду потрібно видавити через прес часник, додати томатну пасту з водою та перець з сіллю. На мінімальному вогні продовжуємо тушкувати все разом хвилин сім-вісім
- Далі у сковорідку додаємо вершки та продовжуємо тушкувати під закритою кришкою ще п’ять хвилин.
- Повертаємося до тіста: розгортаємо його в тонкий пласт і ділимо навпіл. На кожну з половин в рівних пропорціях викладаємо фарш. І загортаємо тісто у два рулети.
- Ріжемо рулет порційно, викладаємо “пельмені” на сковороду з соусом. Додаємо окропу так, щоб верхівки пельменів трішки стирчали, доводимо до кипіння, та тушкуємо на маленькому вогні під закритою кришкою хвилин 20-25.
Переглядів: 315