Апетитний відкритий пиріг з гарбузом
Пиріг сподобається навіть тим, хто не любить цей овоч.
Пиріг виходить ніжним і красивим. Суфлейна начинка обов’язково приведе вас у захват, а сам пиріг сподобається навіть тим, хто не любить цей овоч. Готується пиріг швидко і так просто, що з ним впорається навіть початківець кулінар.
Інгредієнти:
Для тіста
- 100 грамів вершкового масла
- 1 куряче яйце
- 2 столові ложки цукру
- 200 грамів пшеничного борошна
- пів чайної ложки розпушувача
- 1 столова ложка сметани
Для суфле
- 800 грамів гарбуза
- 200 грамів цукру
- 3 курячих яйця
- 100 мілілітрів вершків 10%
- пів чайної ложки кориці
- пів чайної ложки імбиру
- щіпка мускатного горіха
- ваніль
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Приготування:
- Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану. Додаємо куряче яйце, сметану і все ще раз збиваємо.
- У масу просіваємо борошно і додаємо розпушувач, все перемішуємо і збираємо в кулю. Замотуємо її в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
- Дістаємо тісто і розкочуємо в коло. Перекладаємо його в форму для випічки, обережно розподіляємо по дну і бортиках. Придавлюємо виделкою для краси, дно проколюємо виделкою. Зверху кладемо шматочок пергаментного паперу і будь-яку крупу (щоб тісто тримало форму). Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 25 хвилин.
- З готової основи для пирога знімаємо пергамент і охолоджуємо.
- Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо протягом 15 хвилин.
- З відвареного гарбуза зливаємо воду і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, імбир і мускатний горіх. Все збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо яйця, крохмаль і вершки. Все перемішуємо віночком до однорідності.
- Готову масу переливаємо в основу для пирога.
- Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. І запікаємо протягом 50 хвилин.
- Готовий пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Переглядів: 303