Домашній сир з молока і сметани — дуже легко приготувати

Кулінарні рецепти

Ніжні кремові скибочки з “начинкою” з кропу так і просяться на бутерброд.

У домашньому сирі, приготованому з молока, сметани і яєць, немає барвників і консервантів, а технологічний процес — неймовірно простий. Цей м’який сир можна додавати в начинку для піци і будь-які салати. З нього вийде відмінний сніданок, якщо на шматочок житнього хліба покласти сирний трикутник і смужку шинки.

Колір домашнього сиру визначається ступенем яскравості яєчних жовтків.

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 літр (мінімум 3% жирності).
  • Яйця — 3 штуки.
  • Сметана — 200 гр. (Мінімум 20% жирності).
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Добавки за бажанням — зелень, горіхи, кунжут і т.д.

Приготування:

  1. У глибоку миску кладуть розбиті яйця.
  2. Додають сметану. Щоб домашній сир вийшов м’яким і “вершковим”, жирність сметани повинна бути не менше 20%.
  3. Сметану і яйця збивають. Особлива пишність не потрібна, домагаються тільки однорідності продуктів. Вийде світла піниста маса.
  4. Молоко наливають в каструлю з товстим дном, доводять до кипіння, потім вогонь вимикають.
  5. У гаряче молоко вливають яєчно-сметанну масу, розмішують.
  6. Каструлю знову ставлять на плиту, встановлюють мінімальний вогонь. Молоко кип’ятять 5-7 хвилин. Молоко починає загущуватися у грудочки: з’являються великі білі пластівці, плаваючі в жовтуватій сироватці. Каструлю знімають з вогню.
  7. Гарячу рідку масу солять.
  8. Зелень кропу, або будь-які інші добавки висипають в каструлю, перемішують. Кріп кладуть в гарячу сирну масу, коли каструля вже знята з вогню. В цьому випадку кріп не втратить соковитості і яскравості.
  9. Сирна маса повинна настоюватися 30-40 хвилин, за цей час вона повністю охолоне.
  10. Миску накривають двома шарами марлі, переливають сирну масу. Сироватка відціджується, в марлі залишається тільки м’який зернистий сир. Замість марлі можна використовувати будь-яку білу бавовняну тканину.
  11. Марлю зав’язують вузлом. Домашній сир кладуть у форму і притискають вантажем. Все це спорудження поміщають в холодильник, сир повинен застигати на нижній полиці холодильника протягом 5-6 годин.
  12. Потім вантаж знімають, розкривають марлю і все!

Готовий домашній сир з молока і сметани добре тримає форму, його можна нарізати тонкими і товстими скибочками. Такий сир зберігається в холодильнику 3-4 дні.

Джерело



Переглядів: 401