Секрети приготування смачного і прозорого бульйону
Рецепт ідеального бульйону.
Кожна господиня повинна знати рецепт смачного і прозорого бульйону, відмінного засобу від втомленого і розбитого стану під час хвороби. Правда, зробити це часом досить важко, адже, по суті, в кінцевому підсумку виходить прісне вариво або ж зовсім не виходить домогтися прозорості. З цих причин варто знати 5 головних секретів смачного і прозорого бульйону, який точно не залишить нікого байдужим.
Кладіть свіже м’ясо
Перед тим, як почати готувати бульйон необхідно перевірити м’ясо і бути впевненими, що воно свіже. Крім того, потрібно класти м’ясо не замороженим, а просто охолодженим. Лише так можна домогтися дійсно насиченого м’ясного смаку.
Заливайте курку холодною водою
Якщо ви вирішили приготувати бульйон на курці, то варто знати, щоб він був досить смачним і прозорим необхідно залити дичину холодною водою. Найголовніше попередньо очистити і відмити курку від плівок і легких частинок. Таким чином, є можливість приготувати прозорий бульйон.
Зливаємо перший бульйон
Як тільки звариться перший навар необхідно тут же його злити і ретельно відмити каструлю. Також варто гарненько відмити курку від всіх плівок і тільки потім залити новою, свіжою водою. Найголовніше дотримуватися пропорції 1:2 і продовжити варити бульйон за обраним рецептом. В кінцевому підсумку, позбувшись від плівок і різних частинок, вийде прозорий курячий бульйон.
Тушкуємо на мінімальному вогні
Під час варіння м’яса або дичини необхідно робити це на повільному вогні. Якщо робити це на сильному вогні, то м’ясо почне розпадатися на волокна, що зашкодить чистоті бульйону. Тому робимо все не поспішаючи і уважно, щоб на виході отримати бульйон потрібної консистенції.
Заморозити і залишити танути бульйон
Ще один досить цікавий секрет полягає в тому, що бульйон після варіння необхідно заморозити, попередньо вийнявши з нього м’ясо. Далі потрібно викласти його на друшляк, під яким буде лежати паперовий рушник. Таким чином всі частинки і волокна від овочів і м’яса залишаться на рушнику, тим самим зробивши бульйон максимально прозорим.
Також варто запам’ятати, що для смачного бульйону найкраще купувати домашню дичину, а не фабричну. А для того, щоб зробити його менш калорійним варто зрізати з м’яса весь жир. Крім того, курку потрібно варити довше, щоб смак був більш яскравий і не можна класти багато спецій, які сильно зіб’ють смак м’ясного бульйону.
Переглядів: 279