Американська компанія зробила швидкий тест на COVID-19

Здоров`я, Суспільство, Технології

Тест на COVID-19, який триває 15 хвилин, можна проводити без лабораторного обладнання. Він коштуватиме 5 доларів і працюватиме на простій картці, яка використовує схожу технологію, що і тест на вагітність.


Тест BinaxNOW проводиться медичною компанією Abbott. Компанія також запустить додаток, який синхронізується з тестами та надає людям, які мають негативний тест на вірус, “цифровий пропуск здоров’я”, який відображається на телефоні, про це повідомляє видання The Verge.

Генеральний директор Роберт Форд заявив, що поєднання тесту та програми пропонує “комплексне рішення для тестування”.

Компанія планує провести 50 мільйонів тестів до жовтня.

“Завдяки своїй простішій конструкції та великій кількості тестів, які компанія планує провести в найближчі місяці, цей новий тест на антиген є важливим прогресом у нашій боротьбі з пандемією”, – сказав Джефф Шурен директор Центру приладів і радіологічних досліджень FDA.

Тест можна використовувати в кабінетах лікарів, відділеннях швидкої допомоги та навіть у школах. Тест проводиться за допомогою носового тампона. Потім зразок вставляється безпосередньо на карту BinaxNOW, і з’являється кольорова лінія, якщо тест позитивний на коронавірус.

BinaxNOW виявляє білки на поверхні коронавірусу, а не генетичні послідовності самого вірусу. Даний тест менш точний. Однак деякі дослідники стверджують, що часте дешеве тестування з менш точним результатом є ефективнішим способом боротьби з пандемією COVID-19.

 Abbott коментує, що тест правильно діагностує коронавірусну інфекцію в 97,1% та спростовує хибний результат в 98,5%.

 

 

 



Переглядів: 307
banner