Який чай заведено називати елітним і чому

Кулінарні рецепти

Упродовж багатьох століть чай залишається найпопулярнішим безалкогольним напоєм.

Ще в глибокій старовині на Сході збирали дикорослий чай і визнавали його позитивний вплив на людський організм. Сьогодні існує безліч сортів чаю різної якості й за різною ціною. Справжні цінителі чаю воліють Пуер, Улун, Індійський, Цейлонський.

Пуер — нове народження старої легенди

Пуер має історію тисячолітньої давності. Його батьківщина — провінція Башу на східному кордоні Цинхай — Тибетського плато. Нині — це китайська провінція Юньнань. Сьогодні тут велика кількість заводів, які виробляють Пуер за старовинними рецептами. Тут виростають чайні дерева, вік яких налічує більше тисячі років. Принадність Пуер полягає в його ароматі. У його специфічному запаху лежить таємничий букет, який з часом набуває ще більш оксамитовий і м’який смак. Цьому сорту чаю справжні гурмани надають перевагу. Пуер не лише чудово бадьорить і втамовує спрагу, але і має цілющу дію. Він стабілізує обмін речовин, виводить токсичні речовини з організму, зменшує вміст холестерину в крові.

Улун — Король чаїв

Улун називають бірюзовим чаєм. Таку назву він отримав завдяки тому, що в китайській класифікації він має проміжне місце між червоним і зеленим чаєм. Він росте на високогірних плантаціях Китаю і Тайвані.

Улун — єдиний чай, який застосовується для китайської чайної церемонії Гуфу — Ча, яка допомагає відчути особливу магію. Улун містить велику кількість ефірних олій, що дуже добре позначається на психічному здоров’ї людини. В Індії чай почали вирощувати відносно недавно — у другій половині 19 століття. У 1863 році з Китаю привезли чайні кущі в Індію, де стали з успіхом вирощувати. Чай володіє прекрасними смаковими характеристиками й цілющими властивостями.

Джерело



Переглядів: 329