Користь від вживання червоного буряка: 5 плюсів для здоров’я

Здоров`я

Звичайний буряк є корисним суперовочем.

Червоний буряк наповнений вітамінами, залізом і антиоксидантами, овоч дарує відчуття енергії та зміцнює імунітет. Серед інших важливих плюсів від його вживання — оздоровлення печінки, нормалізація тиску.

Захищає клітини від ушкоджень

Бетанін, червоний рослинний пігмент буряків, володіє сильними антиоксидантними та антиканцерогенними властивостями — він захищає клітини організму від ушкодження і тим самим запобігає запальні процеси в організмі.

Бетанін також стимулює роботу печінки, допомагаючи їй виводити токсини.

Зміцнює імунну систему

Вживання буряка, завдяки його антиоксиданту бетаніну, посилює захист організму від інфекцій. Цей ефект додатково підтримується іншими цінними речовинами в буряках, такими як вітамін С, цинк і селен. Тому, схильним до застуди людям корисно їсти буряк.

Нормалізує кров’яний тиск

Корисні інгредієнти буряків запобігають відкладення в кровоносних судинах, знижують рівень артеріального тиску та амінокислоти гомоцистеїну (високий рівень гомоцистеїну в крові пов’язаний зі звуженням або блокуванням артерій, розвитком атеросклерозу). Також чинить позитивний вплив на кровообіг: такий вплив забезпечується комплексом заліза, вітамінів групи В і фолієвої кислоти. Тим, хто страждає від анемії, слід регулярно їсти буряк.

Покращує роботу мозку і працездатність

Вживання буряка допомагає збільшувати продуктивність як розумової, так і фізичної праці. Речовини, що містяться в буряку, перетворюються в оксид азоту в організмі, при цьому розширюються кровоносні судини, транспортується більше кисню і, таким чином, поліпшується здатність концентруватися. У свою чергу мінерали буряків, калій і магній, дуже корисні для зміцнення м’язів.

Допомагає худнути

Регулярне вживання буряка може сприяти втраті ваги. Це відбувається головним чином через високий вміст води, рослинного білка і клітковини. Вживання буряка підтримує постійний рівень цукру в крові та продовжує ситість.

Крім того, спалювання жиру посилюється внаслідок дії бурякових нітратів, які збільшують споживання енергії в м’язових клітинах.

Джерело



Переглядів: 577