Класична чіабата з тонкою хрусткою скоринкою
На основі цього ніжного хліба готують ситні бутерброди, сандвічі та брускету.
Поспішаємо порадувати вас новим рецептом хліба — будемо готувати італійську чіабату в домашніх умовах. До речі, чіабата це один з найбільш простих видів хліба, який можна приготувати. Він має дуже тонку хрустку скоринку і пористий м’якуш. На основі цього ніжного хліба готують ситні бутерброди, сандвічі та брускету.
Інгредієнти
- 600 грамів пшеничного борошна
- 6 грамів сухих дріжджів
- 550 мл води
- 1,5 чайні ложки солі
Приготування
Дріжджі потрібно розчинити в невеликій кількості теплої води та залишити на 15 хвилин. Перелити дріжджі з водою в чашу міксера, додати всі інгредієнти, що залишилися. Вимішувати тісто на найбільшій швидкості міксера 20 хвилин. Чашу з тістом накрити і залишити в теплому місці на 1,5 години.
Стіл рясно присипати борошном. Викласти тісто на стіл і також рясно присипати борошном. Розділити тісто на 2 заготовки. Занурити руки в борошно і сформувати батони середньої довжини. Залишити заготовки на 30 хвилин.
Випікати чіабатту в розігрітій до 240 градусів духовці 17-20 хвилин.
Приємного апетиту!
Переглядів: 273