Як приготувати баклажани по-корейські, щоб вони не гірчили
Надійний спосіб прибрати зайву гіркоту з синеньких.
Гостра закуска, яка не залишить любителів баклажанів байдужими — баклажани по-корейські. Сьогодні ми розповімо, як приготувати синенькі, щоб вони не гірчили. Для полегшення завдання можна взяти готову суміш спецій для моркви по-корейські. Але ми не шукаємо легких шляхів, адже власноруч приготовлена страва набагато приємніша і смачніша.
Треба сказати, що смак цієї пікантної страви сильно відрізняється залежно від того холодною вона подається чи гарячою. Взагалі, це холодна закуска, але багато хто любить її, не дочекавшись остигання.
Інгредієнти
- 500 г баклажанів,
- 1 червоний гострий перець,
- 1 болгарський перець,
- 2 ст. л. томатної пасти,
- ріпчаста цибуля,
- морква,
- помідор,
- 100 мл рослинної олії,
- 1 ст. л. солі,
- 1 ст. л. цукру,
- 4 зуб. часнику,
- 1 ч. л. оцту,
- 2 ст. л. соєвого соусу,
- 1 ст. л. крохмалю,
- пучок зелені,
- 1 ст. л. кунжуту.
Приготування
- Помийте баклажани і обріжте хвостики. Наріжте овоч брусочками.
- Покладіть баклажани в глибоку миску і готуйте на пару 10 хвилин. Це потрібно, щоб баклажани не гірчили у страві. А ще таким чином витрачається менше олії.
- Посоліть баклажани і залиште їх на пів години. Потім злегка вичавіть зайву вологу, додайте до синеньких картопляний крохмаль і соєвий соус.
- Наріжте ріпчасту цибулю четвертинками.
- В каструлі, глибокій сковороді або сотейнику з товстим дном розігрійте рослинну олію. Покладіть на розігріту сковороду цибулю і почекайте, поки вона не стане прозорою. Смажити цибулю сильно не потрібно.
- Наріжте моркву крупною соломкою. Потім додайте її до цибулі і тушкуйте овочі 5 хвилин на середньому вогні.
- Нашаткуйте гострий і болгарський перець соломкою. Додайте перець до овочів в сковороді і перемішайте все лопаткою.
- Через 3 хвилини додаємо в сковороду нарізаний кубиками помідор і томатну пасту.
- Тепер додайте цукор, оцет і сіль, якщо треба. В кінці наріжте зелень і пропустіть через прес часник.
- Відключіть газ і дайте страві охолонути, а краще поставте в холодильник на годину-другу. Перед вживанням посипте баклажани по-корейські кунжутом.
Є безліч рецептів цієї чудової закуски. А зрештою, все сходиться на думці, що краще подовше потримати готові баклажани в холодильнику. Хороша ідея — приготувати суміш окремо, а баклажани запекти цілком і потім нафарширувати овочами. Але це вже зовсім інший рецепт.
Переглядів: 269