Смачний вершковий сир «Філадельфія» домашній рецепт
Вершковий сир “Філадельфія” смачний сам по собі, і входить до складу багатьох рецептів.
Вершковий сир «Філадельфія» цікавий і сам по собі, і тим, що на його основі готують десерти, закуски, роли й суші.
У готовому вигляді продукт можна придбати в магазині. Але, по-перше, не завжди він є в наявності, а по-друге — ціна на нього може залишити не найприємніше враження. Але навіщо все ускладнювати, якщо сир «Філадельфія» можна приготувати в домашніх умовах? Всі компоненти, які входять до складу домашнього вершкового сиру, цілком доступні, а вихід готового продукту вражає не лише схожістю з оригіналом, але і простотою приготування. «Філадельфії» вистачить і на десерт, і на роли.
Інгредієнти:
- сметана 20% жирності 200 грамів
- натуральний йогурт 500 мл
- лимонний сік 0,5 ч. ложки
- сіль 1 / 3 ч. ложки
- відріз марлі
- щільна тканина
Приготування:
- Сир найкраще готувати з вечора, щоб вранці продукт був готовий. Беремо глибоку миску. Зверху розміщуємо друшляк з дрібним ситом. Застеляємо його дно марлею в три шари.
- На марлю кладемо шматок щільної тканини. Завдяки їй сир згодом придбає гладку структуру. Виливаємо натуральний йогурт.
- Тепер додаємо сметану жирністю не менше 20%.
- Перемішуємо всі інгредієнти так, щоб не було грудочок. Краще за все для цього використовувати віночок або міксер.
- Кладемо сіль і вливаємо лимонний сік. Перемішуємо.
- Підверніть краї тканини в друшляк так, щоб вони покривали молочну суміш повністю. Зверху накриваємо блюдцем і встановлюємо гніт. В якості такого може бути використана будь-яка важка тара, наприклад пів літрова банка з водою.
- Процес приготування сиру «Філадельфія» розпочався. Візуально це стає помітно у сироватці, яка починає стікати на дно миски. Відправляємо всю конструкцію в холодильник не менше ніж на 12 годин.
- Через 12 годин знімаємо гніт, відокремлюємо блюдце, розгортаємо тканину і бачимо чудове видовище — готовий вершковий сир «Філадельфія»!
- Сир «Філадельфія» повністю готовий до вживання, і можна приступати до приготування вишуканих десертів. Найпростіший варіант — просто його мазати на хліб або грінки й подавати такі бутерброди до сніданку.
Переглядів: 273