Рецепт незвичайної піци для справжніх фанатів сиру, де макарони з сиром стануть основою

Кулінарні рецепти

Мак енд чіз піца.

Макарони з сиром стануть основою для піци та замінять класику у вигляді тіста. Також сир і в начинці, тому піца вийде неймовірно сирною, ситною і смачною.

Інгредієнти

Основа для піци

  • макарони — 180 г;
  • сир чеддер — 150 г;
  • сир моцарела — 80 г;
  • вершкове масло — 25 г;
  • борошно — 25 г;
  • молоко — 200 мл;

Начинка і соус

  • томатне пюре — 300 мл;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • орегано — 0,5 ст. л.;
  • базилік — 0,5 ст. л.;
  • мелений перець чилі;
  • сіль;
  • сир чеддер — 80 г;
  • сир моцарела — 80 г;
  • сирокопчена ковбаса — 50 г;

Приготування

1. Натерти сир чеддер на грубій тертці. Моцарелу дрібно нарізати.

2. Поставити варитися макарони до стану аль денте (стан макаронів — досить тверді).

В іншій каструлі приготувати сирний соус.

3. Додати вершкове масло в розігріту каструлю і чекати, поки воно повністю розтопиться.

4. Далі додати борошно і добре перемішати, трохи обсмажити на середньому вогні 1-2 хвилини.

5. Додати молоко і перемішувати, поки борошно не розчиниться.

6. Варити 2-3 хвилин, поки молоко не загусне.

7. Додати чеддер і моцарелу, перемішувати, поки сир повністю не розчиниться (2-3 хвилини).

Соус готовий.

8. Відварені макарони відкинути на друшляк і додати до соусу. Добре перемішати.

Мак енд чіз готовий.

9. Викласти мак енд чіз на круглу форму діаметром 30 см. Це буде основа для піци.

10. Запікати в духовці, розігрітій до 200°C 20 хвилин.

Приготувати томатний соус.

11. Поставити сотейник на середній вогонь.

12. Додати томатне пюре, орегано, базилік, цукор, перець чилі, сіль.

13. Тушкувати 10 хвилин, поки не загусне.

Соус готовий.

14. Коли минуло 20 хвилин, дістати основу для піци та перевернути на іншу сторону. Запікати ще 10 хвилин.

15. Нанести на основу томатний соус.

16. Посипати сиром чеддер. Викласти моцарелу і нарізану ковбасу.

17. Відправити в духовку ще на 10 хвилин.

Мак енд чіз піца готова!

Докладний відео рецепт:

Джерело



Переглядів: 264