Як змінились ціни на продукти на Франківщині

Суспільство

За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку у квітні 2020 р. у порівнянні з березнем 2020 р. в Україні становила 0,8%, з початку року – 1,5%, в області – 0,7% та 1,6% відповідно.


Про це повідомили в Головному управлінні статистики Івано-Франківської області.

На споживчому ринку області у квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%.

Найбільше (на 15,4% та 12,6%) подорожчали яйця і крупи гречані. На 10,5–0,7% зросли ціни на фрукти, цукор, макаронні вироби, свинину, овочі, безалкогольні напої. Якщо в грудні, наприклад, цукор коштував 14,30 то у квітні – 15,25

Водночас на 4,2–0,8% подешевшали маргарин, молоко, сир і м’який сир (творог), рис, риба та продукти з риби, сметана.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,2% в основному шляхом подорожчання тютюнових виробів на 2,4%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,1% відбулося в основному коштом здешевлення природного газу на 11,1%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,9% в першу чергу зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 2,8%.

Ціни на транспорт знизилися на 1,0% в основному через здешевлення палива та мастил на 7,6%. Водночас на 2,5% подорожчали автомобілі.

Оксана Депутат



Переглядів: 303