Курка з капустою в спеціальному маринаді запечена в рукаві — гомілка виходить м’якою і ніжною, а капуста, просочується соком курки
Рецепт — смакота!
Готуємо курячі ніжки з овочами в рукаві для запікання. Страва не вимагає багато зусиль, а результат порадує смаком і ароматом. Куряча гомілка виходить настільки м’якою, що легко відділяється від кістки. Капуста встигає увібрати в рукаві для запікання м’ясний сік.
Чим хороший цей рецепт, що можна взяти будь-яку частину курки. Шматки мають бути не занадто маленькі.
Інгредієнти
- Куряча гомілка — 6 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Капуста -700 гр.
- Соєвий соус — 3 ст.л.
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Мед — 1 ч. л.
- Масло рослинне — 2 ст. л.
- Перець чорний мелений — за смаком
- Сіль -1 ч. л.
Приготування
Підготувати всі інгредієнти. Курячі ніжки промити водою та обсушити паперовим рушником.
Приготуємо маринад для курки
У глибоку миску налити соєвий соус, лимонний сік і мед. Перемішати до розчинення меду. Додати мелений чорний перець за смаком і перемішати. Потім в іншу ємність налити 2 ст. ложки олії. І тонкою цівкою, при постійному розмішуванні залити соєво-медову заправку. Цим маринадом залити курячі ніжки й залишимо на кілька годин. Маринуватися курочці треба не менше двох годин, і якщо є час, то залиште курку в маринаді на ніч, прибравши чашу в холодильник.
Після того, як гомілку замаринувалась, займемося овочами
Ріпчасту цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Нашаткувати капусту і додати до овочів. Додати сіль і чорний перець за смаком. У мене це 1 ч. л. солі та пів чайної ложки меленого перцю. Ретельно перемішати.
В овочеву суміш викладемо курку разом з маринадом
На цьому етапі можна вже поставити духовку на розігрів до 180 градусів. Помістити курку з капустою, морквою і цибулею в пакет для запікання. Скріпити кінці та викласти на деко. Зверху зробити кілька проколів ножем для виходу пари. Блюдо прибрати в розігріту до 180 градусів духовку запікатися мінімум на 60 хвилин.
Дістати тушковану курку з духовки та обережно розрізати пакет. Готову капусту з куркою викласти на блюдо. За бажанням посипати рубаною зеленню. Куряча гомілка виходить м’якою і ніжною, а капуста, просочується соком курки. Стає виключно смачною та ароматною. Та олії в цьому рецепті не так вже й багато.
Переглядів: 429