Зелений борщ з молодою весняною зеленню — це справжня вітамінна бомба
Не пропустіть сезон.
Зелений борщ з молодою весняною зеленню — щавлем і кропивою — справжнє джерело вітамінів і корисних речовин. Також зелений борщ ще називають супом з щавлю, він дуже легкий, простий у приготуванні, ароматний і корисний.
Замість курки для бульйону можна використовувати свинячі реберця, виходить дуже-дуже смачно, а бульйон буде більш наваристим і поживним.
Інгредієнти
- Вода — 2,5 л.
- Курячі стегна — 4 шт. (700-750 грамів)
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт. (близько 70 грамів)
- Щавель — 200 грамів
- Кропива — 60 грамів (можна замінити на будь-яку іншу зелень за бажанням)
- Картопля — 500 грамів
- Лавровий лист — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Чорний перець горошком — за смаком
- Сіль — за смаком
- Рослинна олія — 1 ст. л.
Приготування
1. Для бульйону курячі стегна (або свинячі ребра) залити холодною водою, додати часник, цибулю, чорний перець горошком. Варити до закипання, знімати піну при появі. Варити бульйон 30-40 хвилин від моменту закипання.
2. Моркву нарізати соломкою, обсмажити на 1 ст. л. рослинній олії.
3. Картоплю нарізати кубиком. Залити холодною водою, щоб не потемніла, поки вариться бульйон.
4. Щавель і кропиву дрібно нарізати. Щоб кропива не жалилась, одягнути рукавички або обдати її окропом.
5. Готове м’ясо дістати з бульйону, дістати також цибулю, часник і перець. М’ясо звільнити від кісток, нарізати на порційні шматки.
6. Картоплю і м’ясо відправити в бульйон. Варити до м’якості картоплі.
7. Відправити в борщ піджарку з моркви та лавровий лист. Варити 5-10 хвилин.
8. Додати зелень, проварити 1 хвилину, вимкнути та дати зеленому борщу настоятися 30 хвилин перед подачею.
9. Подавати з нарізаним відварним яйцем, можна додати сметану. Зелений борщ повинен бути злегка кислуватим, якщо щавель молодий і не дуже кислий, то за бажанням можна додати трохи лимонного соку.
Переглядів: 929