Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА долучилося до виїзної наради щодо самозалісених земельних ділянок

Політика, Суспільство

Для виявлення самозалісених земельних ділянок державної та комунальної форм власності та їхнього подальшого використання та досягнення оптимальної лісистості відбулася виїзна нарада, участь у якій взяв начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрій Пліхтяк.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


Необхідність збереження самосійних лісів закріплена Указом Президента України від 07.06.2021 № 228 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та рішенням РНБО України від 29.09.2022 «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період».


Також Івано-Франківською обласною державною (військовою) адміністрацією видано окреме доручення від 16.03.2023 № 7/0/10-23/01-129 «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів в особливий період», яким доручено головам районних державних адміністрацій – начальникам районних військових адміністрацій, головам сільських, селищних, міських рад спільно з постійними лісокористувачами та власниками лісів ідентифікувати та сформувати переліки самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної форми власності в межах територіальних громад та вжити заходи щодо їхньої передачі лісогосподарським підприємствам області.


Захід відбувся на самозалісненій ділянці в с. Старі Кривотули Тисменицької міської ради.


Нарада пройшла за участю представників Івано-Франківської обласної військової адміністрації, Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, Спеціалізованої екологічної прокуратури Івано-Франківської обласної прокуратури, філії «Івано-Франківське лісове господарство» ДП «Ліси України» та органів місцевого самоврядування.


У рамках заходу було оглянуто ділянку, котру Тисменицька міська рада передає в користування філії «Івано-Франківське лісове господарство» ДП «Ліси України». Також проведено відеоконференцію з представниками органів місцевого самоврядування, де обговорили ряд важливих питань щодо віднесення ділянок до самозалісених земель, їхньої передачі в користування лісогосподарським підприємствам, а також закріплення не наданих у користування земельних ділянок лісового фонду Івано-Франківської області.


Збереження самосійних лісів є надзвичайно важливим, тому що вони мають природне походження і є стійкішими до дії несприятливих факторів порівняно зі штучними лісами. Молоді дерева найкраще накопичують вуглець з атмосфери – головну причину зміни клімату.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 84
banner