Людмила Сірко взяла участь у роботі форуму “Всі діти – наші: профілактика соціального сирітства”

Суспільство
Сьогодні заступниця голови ОДА Людмила Сірко взяла участь у роботі дводенного форуму «Всі діти – наші: профілактика соціального сирітства», який відбувається в Івано-Франківську на Промприладі.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА


Захід об’єднав представників громадськості, соціальних працівників, освітян, представників виконавчої влади та депутатів, які прийшли дізнатися про проблеми забезпечення прав на сім’ю дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, зокрема дітей із великих сімейних груп.


Людмила Сірко подякувала організаторам за форум та закцентувала увагу на важливості таких заходів в області, адже населення має бути обізнаним у таких важливих питаннях.


«Кожна дитина заслуговує на щастя. Саме всі ми дотичні до цієї дитячої мрії. Тематика форуму надзвичайно актуальна, оскільки діти повинні мати сім’ю та опіку. На Прикарпатті за підтримки міжнародних організацій активно впроваджуються соціальні проєкти, надається необхідна допомога сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, облаштовують помешкання, які призначенні для внутрішньо переміщених людей, опрацьовуються питання щодо забезпечення багатодітних, малозабезпечених сімей тими послугами та фінансовим ресурсом, які вони потребують», – зазначила Людмила Сірко.

Посадовиця розповіла про придбання житла для семи дитячих будинків сімейного типу (ВПО). Зазначалося, що фінансування розраховане на родини, які виховують від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.


Важливо, що кошти субвенції, виділені з державного бюджету допоможуть створити можливості для повернення евакуйованих ДБСТ, функціонування переміщених всередині країни та розвитку цієї сімейної форми виховання на Прикарпатті загалом.


Семінар дводенний. На сьогоднішній панелі обговорювали скоординовану міжвідомчу взаємодію щодо профілактики соціального сирітства, комунікаційні інструменти, питання освіти, підвищення кваліфікації фахівців у сфері соціальної роботи, зокрема й управління цією галуззю, презентовані проєкти співпраці із міжнародними організаціями, а також «Право на сім‘ю. Інформаційна доступність соціальних послуг та обізнаність населення щодо наявних сервісів» та результати всеукраїнського опитування щодо сприйняття системи догляду та підтримки дітей.


В рамках форму учасники відвідають Центр життєстійкості на базі Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 116
banner