В Івано-Франківську до 12 років ув’язнення засуджено херсонську підприємицю, яка надала приміщення виноробні для розміщення ворожого війська

Суспільство
За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав мешканку Херсонщини винною в пособництві державі агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру


Прокурори у суді довели, що на початку повномасштабного російського вторгнення підприємиця добровільно пішла на співпрацю з ворогом та надавала допомогу його військам.


Вона надала приміщення території виноробні у Новаховській територіальній громаді для розміщення окупаційних військ та їх техніки.


Згодом вона передала територію підприємства, готель та виробничі приміщення для розташування штабу окупантів та військової частини, підрозділів зв’язку, тилового та медичного забезпечення.


З березня 2022 року під її керівництвом виноробне підприємство почало поставляти свою продукцію на окуповані території. Жінка перереєструвала підприємство в органах окупаційної адміністрації та сплачувала податки державі-агресору. З початком так званої «паспортизації» вона добровільно набула російського громадянства.


Засуджена перебуває на тимчасово непідконтрольній території України, тому початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання.


Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в області.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 55
banner