Ухвалено чергові рішення за грантовою програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя»

Суспільство
Грант на власну справу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей – це безповоротна, безвідсоткова державна допомога на створення або розвиток власного бізнесу.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Городенківську міську раду


Отримати грант можуть громадяни України – фізичні особи або фізичні особи – підприємці, які мають статус учасників бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або є членами їх сімей (чоловіком або дружиною), а також члени сімей тих, хто загинув (пропав безвісти) або помер внаслідок війни.


Щодо реалізації даної програми на Прикарпатті, то за підсумками чергового періоду подання заяв на отримання гранту в цьому році вже 68 заявників отримали позитивне рішення Державного центру зайнятості щодо надання їм коштів гранту.


Серед отримувачів гранту 46 учасників бойових дій та 22 дружини ветеранів. Після отримання коштів гранту дані особи створять на території нашої області 147 нових робочих місць.


Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти гранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.


Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів гранту є: виготовлення та продаж дитячих речей, відкриття салонів краси, виробництво меблів та виробів для дому, реалізація будматеріалів, надання послуг з ремонту та обслуговування автомобілів, відкриття закладів харчування, кав’ярень тощо.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 88
banner