У Збройних Силах України розпочато пілотний проєкт

Суспільство
У чотирьох ключових навчальних центрах Збройних Сил України розпочалася підготовка за новою програмою, яка передбачає півтора місяця навчання замість одного. До проєкту вже залучено майже 500 новобранців. Основна мета — посилити підготовку та підвищити якість навчання військовослужбовців.

Пише Голос-Інфо з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 


Про це сьогодні на брифінгу в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» розповіли представники Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗС України полковник Євген Межевікін та полковник Василь Румак.


Цей пілотний проєкт реалізується в рамках програми «Збереження життя військовослужбовців», ініційованої Головнокомандувачем ЗС України генералом Олександром Сирським. Після завершення проєкту, який триватиме до кінця року, буде проведено аналіз і порівняння результатів підготовки на різних етапах — із термінами один та півтора місяця. За результатами аналізу будуть надані рекомендації щодо вдосконалення БЗВП.


Представники Головного управління доктрин і підготовки Генштабу ЗС України також повідомили про оновлення самої програми БЗВП. Зокрема, передбачається збільшення часу для вивчення основ застосування БпЛА та окопних засобів радіоелектронної боротьби, а також підвищення кількості годин для тактико-вогневої підготовки, розвідувально-диверсійної діяльності та навичок виживання на полі бою.


«Враховуючи динаміку й інтенсивність бойових дій, а також застосування нових видів озброєнь та тактик, навчання військовослужбовців має відбуватися постійно — у навчальних центрах, військових частинах, під час ротацій. Це дає перевагу на полі бою, береже життя наших військових та наближає нашу перемогу», — наголосив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Євген Межевікін.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 105
banner