Діти з різних континентів навчаються у Калуському ліцеї

Суспільство
У минулому році тут здобували освіту діти з 23 країн світу. Калуський ліцей №10 – єдиний на Прикарпатті, де дистанційно здобувають освіту діти з багатьох країн Європи, Америки та інших континентів.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


Діти були змушені залишити Україну через повномасштабне вторгнення військ російської федерації і навчаються в закладах освіти країни перебування.


Але водночас – здобувать освіту і в рідній країні. На батьківщині дистанційно вони вчать предмети українознавчого компоненту: українську мову і літературу, історію України, географію, природознавство, захист України, основи правознавства та інші.


У минулому році тут здобували освіту діти з 23 країн. Відрадно, що охочих навчатись у Калуському ліцеї №10 більшає. Цього року в закладі сформовано уже 8 дистанційних класів з необхідною кількістю учнів (по15 осіб). Всього – понад 120 дітей.


Уроки онлайн проводяться щосуботи. Напевно, найскладніше пристосовуються до дистанційних занять діти з Канади, США та інших країн з великою різницею в часі. Адже їм доводиться недосипати. Однак, бажання залишатись українцем виявляється сильнішим.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 97
banner