Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради

Суспільство
18 жовтня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду


На порядку денному – одне питання – «Про безкоштовне харчування окремих категорій учнів закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади в І семестрі 2024-2025 навчальному році», яке прийняли одноголосно.


Начальниця управління освіти Ірина Люклян повідомила, що дане питання розглядали в середу, 16 жовтня. Проте є зміни і їх треба розглянути.


Ми починаємо харчувати всіх учнів 1-4 класів. Для цього має надійти державна субвенція. Харчування дітей пільгових категорій здійснюється коштом місцевого бюджету і його вартість повинна бути не меншою ніж для учнів 1-4 класів. Оскільки ми піднімаємо ціну для учнів 1-4 класів, то повинні підняти харчування і для учнів 5-11 класів. Так попередньо і було зроблено за результатами проведеної наради з МОН України. Було дано роз’яснення, що внесуть зміни та нададуть можливість міняти тендерні договори”.

Також очільниця освіти повідомила, що після спілкування із заступником директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Андрієм Сташківим з’ясувалося, що внести зміни в Закон про публічні закупівлі не вдасться. І розпочати харчування учнів 5-11 класів, не проводячи тендер, не можливо.


Тому є така пропозиція і бачення залишити вартість харчування учнів 5-11 класів на рівні 40.00 грн.


Відповідно до постанови ми не можемо підняти і вартість харчування учнів 1-4 класів. А тому вона буде не 50.00 і 55.00 грн, як попередньо планувалося, а 40.00 гривень. Також це стосується й учнів пільгових категорій – учнів 5-11 класів. Харчування учнів початкової ланки і надалі буде здійснюватися за принципом співфінансування 30% – з місцевого бюджету, 70% – за рахунок державної субвенції, що складає 12.00 та 38.00 грн відповідно”.

Прийняте рішення стосуватиметься двох крайніх місяців 2024 року. З початку 2025 року прийматимуть нове. Тому вартість харчування зміниться.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 74
banner