«День здоровʼя» у Брошнів-Осаді

Суспільство
15 жовтня в смт Брошнів-Осада відбулася виїзна акція “День здоров’я”, започаткована ДУ “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” за ініціативи головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Рожнятівський відділ Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”


В ході акції в спеціально облаштованому автобусі та в приміщені КНП «Брошнів-Осадська МЛ» жителі селища мали змогу перевірити рівень цукру в крові, зробити тест на COVID-19, виміряти артеріальний тиск, пульсоксиметрію, електрокардіограму, визначити індекс маси тіла, вакцинуватися від дифтерії і правця, та отримати консультацію сімейного лікаря та вузьких спеціалістів.


На майданчику працювали спеціалісти ТзОВ “Мобільна оптика” та Благодійної організації «100% за Життя» м. Івано-Франківськ- проводили тестування на гепатити В, С, ВІЛ/СНІД.


Під час заходу фахівці відділу проводили роз’яснювальну робота серед населення щодо профілактики серцево – судинних захворювань, інсульту, профілактики злоякісних новоутворень, ведення здорового способу життя, дотримання правил здорового харчування, а також відмови від шкідливих звичок тютюнопаління, вживання алкоголю.


Розповсюджено інформаційні матеріали серед учасників акції щодо важливості вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження ментального здоров’я.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.


 



Переглядів: 117
banner