Колабораціонізм та пособництво ворогу – повідомлено про підозру жителю Запоріжжя

Суспільство
За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури 58-річному жителю Запоріжжя повідомлено про підозру в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру


Слідством установлено, що підозрюваний у вересні 2023 року добровільно взяв участь у псевдовиборах депутатів, які проводила держава-агресор на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.


За їх результатами він зайняв посаду депутата «Куйбышевского окружного совета депутатов первого созыва» від партії «єдина росія».


В подальшому так званого депутата затвердили «заступником голови постійної комісії з аграрних питань».


На службі в окупантів чоловік активно брав участь у створенні пропагандистських відеоматеріалів, в яких закликав до участі у виборах президента рф на тимчасово окупованих територіях України. Ці матеріали він розповсюджував в мережі Інтернет та на інформаційних ресурсах свого муніципального округу.


Спеціальне досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 173
banner