Держпродспоживслужба Прикарпаття долучилась до круглого столу з питань експорту в деревообробній галузі

Суспільство
Минулого тижня начальник відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Олег Смеркло прийняв участь у проведенні круглого столу в Івано-Франківській торгово-промисловій палаті з питань експорту в деревообробній галузі.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області 


 «Додана вартість у деревообробній промисловості: ключ до розвитку та експортного потенціалу», – на таку тему в Івано-Франківській торгово-промисловій палаті відбувся п’ятий, завершальний, круглий стіл в межах проєкту «USAID підтримує Івано-Франківську ТПП у проведенні курсу тренінгових та консультаційних послуг для менеджерів з експорту». Учасниками заходу стали представники понад п’ятдесяти підприємств деревообробної галузі західних регіонів України, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність та зацікавлені в її розширенні.


Обговорювали поточний стан та проблеми деревообробної промисловості з огляду на їх роль у підвищенні експортного потенціалу України.


Одним з питань було дотримання суб’єктами господарювання, які займаються експортом деревини, фітосанітарних заходів.


Під час виступу начальник відділу карантину рослин Олег Смеркло особливу увагу приділив питанню дотримання експортерами фітосанітарних вимог країн-партнерів у міжнародній торгівлі в частині виконання всіх необхідних фітосанітарних заходів при експорті деревини, враховуючи конкретну країну імпорту.


Крім того було наголошено на обов’язковому оформленні фітосанітарного сертифікату на всі види продукції з деревини, що зазначені в Постанові КМУ від 15.11.2019 р. № 1177 «Деякі питання реалізації Закону України «Про карантин рослин»», за результатами проведення фітосанітарних процедур.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 129
banner