Перейшов на бік ворога – повідомлено про підозру уродженцю Прикарпаття

Суспільство
За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури уродженцю Прикарпаття повідомлено про підозру у державній зраді, колабораційній діяльності, участі у терористичній організації та незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру


Слідством установлено, що підозрюваний упродовж 2015-2019 років брав участь у проведенні Антитерористичної операції на території Луганської області.


Однак у листопаді 2022 року фігурант перейшов на бік ворога та вступив до так званого добровольчого російського незаконного військового формування «батальйону імені Богдана Хмельницького» (після злагодження батальйон приєднався до оперативно-бойового тактичного формування «Каскад»).


На службі в батальйоні чоловік присягнув на вірність рф та активно брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.


Згодом зайняв посаду командира одного із розвідувальних підрозділів оперативно-бойового тактичного формування «Каскад» та здійснював підбір і вербування бійців для диверсійно-розвідувальної діяльності.


Спеціальне досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 261
banner