З офіційним візитом у Франківську голова Мальтійського ордену Польщі Марцін Свєрад

Політика, Суспільство

Вчора, 12 жовтня з офіційним візитом у Франківську голова Мальтійського ордену Польщі Марцін Свєрад та польський консул Кшиштоф Лук’янович в рамках проєктів Мальтійської служби допомоги в нашому місті. Гості ознайомились з проектами, які підтримує програма «Польська допомога», що реалізуються нашою Мальтійською службою.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Руслана Марцінківа


Зокрема: «Зміцнення системи добровільного рятувальництва в Україні» для розширення системи добровільного рятувальництва і навчання з надання першої допомоги.


А ще «Надання психологічної допомоги та підтримки в освіті дітям, постраждалим від воєнних дій в Україні». Цей проект спрямований на надання психологічної допомоги дітям шкільного віку, які постраждали від війни та розвиток їхніх лідерських навичок.


Реалізовують його на базі Світлиці Святого Миколая, що надає підтримку дітям, які постраждали від війни. Після руйнування Світлиці в Маріуполі у 2022 році проект відродився в Івано-Франківську за підтримки Fundacja Świętego Mikołaja й співфінансування «Польської допомоги».


Саме тут тепер для дітей проводять десятки різних занять та майстер-класів з живопису, столярства, швейної справи, музики, домедичної допомоги та інші. З початку 2023 року Світлицю вже відвідали понад 1500 дітей.


“Хочу подякувати нашим закордонним партнерам за співпрацю і добрі справи для підтримки України. Також мій заступник Святослав Никорович вручив представникам Мальтійської медичної служби Польщі відзнаки «Творимо перемогу разом» III ступеня. Щиро дякую за спільну працю”, – йдеться в дописі.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 187
banner